Thoughtworks lanceert vierde editie Looking Glass

Thoughtworks lanceert vierde editie Looking Glass

10-01-2024 (11:52) - Tech

Thoughtworks (NASDAQ:TWKS), een wereldwijd technologieadviesbureau dat strategie, ontwerp en techniek integreert om digitale innovatie te stimuleren, publiceert de vierde editie van Looking Glass. Dit jaarlijkse rapport helpt bedrijven om technologische keuzes te maken in een veranderende markt en bij het identificeren van nieuwe kansen.

De vijf lenzen in het rapport Looking Glass 2024 zijn:

Overal AI: Het toekomstige succes van bedrijven wordt bepaald door hun vermogen om AI effectief te integreren in de bedrijfsvoering, waardoor mensen effectiever kunnen werken. Ze zullen weloverwogen keuzes moeten maken over welke technologieën de meeste voordelen bieden en hoe ze die gaan inzetten.

Waarde realiseren uit data en AI-platforms: Een dataplatform is cruciaal voor een effectieve AI-strategie. Maar betrouwbare toegang tot betrouwbare, actuele gegevens is daarnaast van vitaal belang voor alle bedrijven, zelfs als ze niet van plan zijn om op korte termijn GenAI-toepassingen te ontwikkelen.

Evoluerende interacties: Van spraakinterfaces tot Extended Reality (XR), al deze technologie worden steeds meeslepender en gebruiksvriendelijker. Organisaties moeten opnieuw bedenken hoe ze met stakeholders omgaan, van hen leren en hen blij maken.

Versnelde samensmelting fysieke en digitale wereld: Software is tegenwoordig een kernonderdeel van alles, van voertuigen tot huishoudelijke apparaten. Niet alleen organisaties die verbonden zijn met de fysieke omgeving moeten de kloof tussen het reële en het virtuele overbruggen. Naar verwachting zal dit invloed zijn op elke organisatie die niet puur digitaal werkt.


Verantwoordelijke technologie - een kritieke overweging: Wet- en regelgeving rond privacy, veiligheid en duurzaamheid moeten stevig worden verankerd in de technologische aanpak van een organisatie.
 

Ga naar thoughtworks.com/insights/looking-glass om het rapport te lezen en kennis te nemen van de nieuwste bedrijfs- en marktinzichten voor digitale leiders.