Uber biedt chauffeurs korting op elektrisch rijden

Uber biedt chauffeurs korting op elektrisch rijden

02-11-2022 (11:14) - Tech

Uber en Wallbox, een bedrijf in laders voor elektrische voertuigen, breiden hun samenwerking uit naar Europa. Uber-chauffeurs in zeven Europese landen, waaronder Nederland, kunnen nu thuis een lader voor hun elektrische auto aanschaffen en laten installeren met korting. Zo willen beide bedrijven elektrisch rijden verder gaan stimuleren.

De samenwerking is vanaf vandaag actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal, België en Nederland. In 2021 werd de samenwerking opgezet in de VS en Canada. Het aanmoedigen van chauffeurs die willen overstappen op elektrisch vervoer is onderdeel van de duurzaamheidsdoelstelling van Uber, om binnen Europa in 2030 een volledig elektrisch platform te zijn.

Gebrek aan laadplekken

Nu wordt 6.2% van de kilometers via het Uber platform elektrisch gereden. Chris Hook, Head of Global Sustainability Strategy van Uber: “We willen het schoonste mobiliteitsplatform van de wereld worden; 100% elektrisch in Europa in 2030. Chauffeurs geven continu bij ons aan dat het gebrek aan toegankelijke laadplekken een groot vraagstuk is. Door ons partnerschap met Wallbox in Europa uit te breiden hopen we dit probleem voor hun op te lossen en hiermee de grootste barrière voor de overstap weg te nemen."