Untappd Shop gelanceerd in Nederland in samenwerking met Dare to Drink Different

Untappd Shop gelanceerd in Nederland in samenwerking met Dare to Drink Different

06-06-2024 (12:31) - Tech

Next Glass, aanbieder van software en diensten voor de alcoholische drankenindustrie, kondigt vandaag de lancering van de Untappd Shop in Nederland aan, in samenwerking met Dare to Drink Different (onderdeel van Royal Swinkels).

De Untappd Shop, een onafhankelijk platform waarmee consumenten via de Untappd app bier kunnen bestellen en laten bezorgen, werd in september 2023 in enkele Amerikaanse staten geïntroduceerd en is nu ook beschikbaar in Nederland.

De Untappd Shop biedt samengestelde boxen, bundels met geselecteerde brouwerijen en losse bieren van een breed scala aan brouwerijen. Ter ere van de lancering is vanaf vandaag de Untappd Limited Edition Launch Box beschikbaar: een Best of the U.S. beer box met 18 bieren van Amerikaanse brouwerijen die eerder nog niet verkrijgbaar waren in Europa, waaronder Other Half, Equilibrium, Finback en Parish. Deze limited edition box is de eerste in een reeks van samengestelde bierboxen die de Untappd Shop zal aanbieden, met speciale bieren van over de hele wereld. Gebruikers van de Untappd app kunnen ook gepersonaliseerde bierboxen samenstellen op basis van eerdere beoordelingen uit hun Untappd check-ins.

Samenwerking met Dare to Drink Different

Dare to Drink Different (DtDD), als onderdeel van Royal Swinkels, is ontstaan met als doel verschillende smaken en stijlen te verenigen. Deze partner komt tegemoet aan het doel om de Untappd Shop verder uit te breiden buiten Nederland naar andere Europese landen. 

Trace Smith, CEO van Next Glass: "De open platformbenadering van DtDD, samen met hun ervaring en infrastructuur in eCommerce, maakt hen de perfecte partner voor onze Europese B2C eCommerce-uitbreiding. Het innovatieve team van DtDD begrijpt de voortdurende verschuivingen in consumentengedrag, waarbij steeds meer bierdrinkers geïnteresseerd zijn in het ontdekken van nieuwe opties via eCommerce-kanalen zoals de Untappd Shop." Terwijl DDtD zijn eigen platform met zijn eigen productportfolio onderhoudt, zal de Untappd Shop een eigen aangepast aanbod bevatten die voortdurend wordt
uitgebreid met nieuwe merken.

"In lijn met de filosofie van Dare to Drink Different willen we bierliefhebbers helpen meer smaken te ontdekken en toegang te krijgen tot bieren die ze normaal gesproken niet zouden kiezen of kunnen proberen. Untappd is het ideale platform waar al deze ervaringen worden gedeeld, en we zijn trots om nu samen te werken om het bierlandschap voor bierfans nog verder te verbreden," licht Romke Swinkels, managing director Nederlandse markt, toe. "We waarderen het vertrouwen dat Untappd in ons heeft gesteld en kijken ernaar uit om de meest uitzonderlijke bieren aan de community te leveren!"

Tom Maneschijn, VP, Europa bij Next Glass, geeft aan: "Nederland is het op één na actiefste land op Untappd, dus het is passend dat we onze Europese uitbreiding hier beginnen met de Untappd Shop. We kijken ernaar uit om een geweldige selectie van de allerbeste Amerikaanse en Europese bieren aan Nederlandse consumenten aan te bieden."