Visa lanceert AI-adviespraktijk voor klanten en partners

Visa lanceert AI-adviespraktijk voor klanten en partners

15-11-2023 (14:57) - Tech

Visa gaat banken en andere partners adviseren over het gebruik van kunstmatige intelligentie. De nieuw opgerichte AI Advisory Practice van het in-house adviesbureau Visa Consulting & Analytics ondersteunt Visa-klanten om kansen te benutten op het gebied van AI en generatieve AI.

"In de wereldwijde revolutie die kunstmatige intelligentie veroorzaakt en hele sectoren transformeert, neemt de betalingsindustrie een leidende rol”, zegt Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa Nederland. "Visa benut AI niet alleen om betalingen veiliger te maken, maar ook om onze klanten te ondersteunen bij groei en de herdefiniëring van hun klantenservice. Met de lancering van de AI Advisory Practice binnen Visa Consulting & Analytics bieden we een  aanpak, waarbij ons wereldwijde team van consultants en datawetenschappers klanten begeleidt op het pad van strategie tot implementatie."

Benutten AI-landschap

Visa helpt klanten om het AI-landschap en het potentieel van generatieve AI beter te begrijpen en te benutten. VCA biedt diensten over de hele waardeketen: van planning en strategie tot implementatie. Deze gezamenlijke aanpak is bedoeld om klanten te helpen bij het bepalen van hun eigen strategie voor een verantwoord gebruik van AI en AI effectiever in te zetten om hun bedrijfsdoelen te behalen. Het gaat dan om doelen zoals marktuitbreiding, productontwerp, klantenwerving en verbetering van klantbetrokkenheid, autorisatie en fraudepreventie.