Zoom kondigt nieuwe AI-features aan

27-03-2023 (17:30) - Tech

Zoom Video Communications heeft aangekondigd dat OpenAI wordt geïntegreerd met zijn AI-assistent Zoom IQ. Dit is de AI-assistent van Zoom die helpt bij het samenvatten van chat-threads, brainstorming, en het opstellen van content voor chats, e-mails en whiteboardsessies en meeting-agenda’s.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de Enterprise Connect-vakbeurs in Orlando, naast andere aankondigingen die de hybride werkervaring met Zoom kunnen verbeteren.

Nieuwe Zoom IQ-features

• Schrijfhulp voor chats: Zoom Team Chat-gebruikers kunnen binnenkort Zoom IQ gebruiken om berichten samen te stellen op basis van de context van een chatgesprek, waarbij ze de schrijfstijl van reactiesuggesties kunnen personaliseren.

• Schrijfhulp voor e-mails: Gebruikers kunnen Zoom IQ e-mailconcepten laten opstellen, waarbij de gesprekscontext wordt meegenomen uit eerdere Zoom Meetings, Zoom Phone-gesprekken en mailwisselingen. Voorlopig alleen beschikbaar in Zoom IQ for Sales.

• Samenvattingen van vergaderingen: Zoom IQ kan samenvattingen van vergaderingen opstellen en deze inclusief vervolgacties direct delen via Team Chat, Zoom Calendar en Mail, zonder dat het gesprek moet worden opgenomen. Zo hoeven mensen die de meeting hebben gemist geen lange opnames meer terug te kijken.

Nog meer features

Daarnaast kondigde Zoom ook de volgende aangekondigde features aan:

• Zoom Huddles (voorheen Zoom Spots) is een nieuwe virtuele flexwerkplek voor ad-hoc gesprekken. Huddles is ontworpen om meer informele videogesprekken te bevorderen. 

• Intelligent Director gebruikt meerdere camera’s in een Zoom Room om aanwezigen zo goed mogelijk in beeld te brengen, zodat deelnemers op afstand een betere ervaring hebben. Binnenkort beschikbaar als bèta-versie.

• Zoom Scheduler maakt het makkelijk om vergaderingen te plannen door de beschikbaarheid van de host in de uitnodiging te delen, zodat interne en externe deelnemers makkelijk afspraken kunnen plannen. De Scheduler is te gebruiken in combinatie met Zoom Meetings en Zoom Mail & Calendar, maar integreert ook met Google Calendar en Microsoft 365.