KesselsKramer achter herpositionering Cineville

25-08-2021 (13:04) - Campagnes

 Deze maand bestaat Cineville 12,5 jaar en viert dit jubileum met een nieuwe merkstrategie die ontwikkeld is door KesselsKramer en in samenwerking met productiehuis HALAL is uitgevoerd. De centrale vraag die gesteld werd was: hoe spreken we een breder publiek aan zonder identiteit te verliezen. Het antwoord: een beweging van ‘arthouse’ naar ‘goeie films’. De introductiecampagne gaat deze week van start.

Cineville heeft als core business om filmliefhebbers voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de film te laten gaan. Wat in 2009 begon als een lokale Amsterdamse filmclub – bedacht en gerund door studenten – met als achterliggende gedachte dat de rijke wereld van film voor iedereen binnen handbereik moet zijn, is uitgegroeid tot een landelijk opererend platform met 50 aangesloten filmtheaters in 27 steden.
 
Om hét platform voor film in Nederland te zijn, is het noodzakelijk dat het niche gecombineerd wordt met het laagdrempelige zodat een breed en divers publiek wordt aangesproken, met als uitdaging geen ziel te verliezen. Daar plukken niet alleen filmliefhebbers de vruchten van, maar ook aangesloten filmtheaters en de makers. 
 
“Bioscoopbezoek is onverminderd populair" zegt Rewan Jansen, hoofd marketing van Cineville. "Door de dagelijkse afleiding van bijvoorbeeld kleine schermen is de behoefte om ongestoord film te kijken groter dan ooit. Ook speelt de opmars van streaming een rol. Het zorgt ervoor dat liefde voor film groeit en ook voor een levendige filmcultuur. Als Cineville willen we daarom alle filmliefhebbers bedienen met goede films. Niet alleen de vaste gasten, maar ook mensen die één keer per maand gaan nodigen we graag uit om met een pas twee keer of meer te gaan en eens een voor hen ongebruikelijke film te kiezen.”
 
Om de herpositionering, waarbij de Goeie Film centraal staat, in beeld te brengen werd aangeklopt bij HALAL die op hun beurt filmmakers Anna van ’t Hek, Thessa Meijer en Hedy Tjin naar voren schoof met als opdracht om hun interpretatie van Goeie Films te maken. De beelden etaleren een bonte verzameling aan diverse filmgenres met af en toe een flinke knipoog naar een film uit het verleden.

“De hele campagne moest liefde voor film uitstralen” zegt Maartje Slijpen, art director bij KesselsKramer. “Daarom gaven we filmmakers de regie, kozen we Nederlandse filmtheaters als decor, en richtten we de camera op de filmkijker zelf. Het resultaat is een verzameling van korte scènes, ieder in een ander genre, die goeie film in al z’n rijkheid viert.”