Agenda

Brand Growth thema 2023: Corporate Social Responsibility

Congres

Brand Growth thema 2023: Corporate Social Responsibility

do 11 mei 2023 t/m do 11 mei 2023 -

DVJ Insights organiseert voor de zevende jaar op een rij het Brand Growth Event. Dit is het hoogtepunt van het Brand Growth thema en ingrediënt voor merkengroei dit jaar: Corporate Social Responsibility (CSR).

Het evenement, dat onderdeel is van het Brand Growth platform, wordt online gestreamd op donderdag 11 mei 2023 met onder andere best practices van toonaangevende merken en een bijdrage van een hoogleraar uit de wetenschap hoe je CSR succesvol inzet binnen je marketingstrategie.

Het Brand Growth Platform is een kennisbank voor marketing-en-research professionals die hun merk willen laten groeien. Het platform bestaat uit kwalitatieve interviews met CMO’s, CMI’s en CEO’s van toonaangevende lokale en internationale merken zoals VodafoneZiggo, Volvo, Cloetta, Nestlé, en Unilever; Een grootschalige Brand Growth Study onder duizenden marketeers binnen Europa, en een jaarlijks Brand Growth Event waar alle kennis en lessen uit onderzoek, wetenschap, en praktijk rondom een specifiek thema samenkomen.

In lijn met de waarden en de passie van DVJ Insights en de missie om klanten te helpen groeien, levert het Brand Growth Platform key ingrediënten voor een winnende merkstrategie. Omdat er meerdere invalshoeken zijn voor merkengroei, kiest DVJ elk jaar een ander ingrediënt voor merkengroei om te onderzoeken op basis van ontwikkelingen in de wetenschap en praktijk. Dit jaar is het thema: Corporate Social Responsibility (CSR).

Corporate Social Responsibility als ingrediënt voor merkengroei

Lucas Hulsebos, CEO van DVJ Insight, legt uit waarom MVO is gekozen als thema voor 2023: “Bewust zijn van de impact die je als organisatie hebt op de maatschappij, het milieu, en de economie maakt CSR een steeds belangrijker onderwerp. Sommige mensen zijn zelfs van mening dat bedrijven zonder ‘purpose’ geen bestaansrecht zouden mogen hebben. Door CSR op te nemen in de strategie, vervullen bedrijven niet alleen de verantwoordelijkheid die ze hebben ten aanzien van consumenten en het milieu, maar profiteren ze ook van groei op lange termijn. Dit maakt CSR een waardevolle ‘marketing asset’ en ‘ingredient for Brand Growth”.

Lucas Hulsebos: “We hebben met verscheidende professoren en experts gesproken en relevante academische literatuur geraadpleegd om een theoretisch kader rond CSR te creëren. Naast een grootschalige kwantitatieve Europese studie, interviewen we marketing en research beslissers om hun visie op dit onderwerp te begrijpen en van successen en uitdagingen te leren”.

CSR Brand Growth Event: Waar wetenschap, onderzoek en praktijk samenkomen

Het online Brand Growth Event op 11 mei brengt praktische tips van experts op het gebied van marketing, strategie en wetenschap hoe je kunt bijdragen aan de maatschappij en het milieu, en CSR succesvol integreert in je marketingstrategie voor lange termijn groei. Het event voor een internationaal publiek wordt live gestreamd vanuit een professionele studio in Amsterdam. De keynote sprekers en het programma worden nog bekend gemaakt.

Tijdens het event presenteert DVJ Insights de onderzoeksresultaten van de jaarlijkse European Brand Growth Study onder meer dan 2.300 marketeers in 10 Europese landen Voor de eerste keer geeft het grootschalige onderzoek ook het perspectief van 3.000 consumenten op welke aspecten zij bedrijven beoordelen op hun bijdrage aan de samenleving en welke merken als succesvol worden gezien. Analyse van de resultaten vanuit marketeers en consumenten geven op deze manier interessante overeenkomsten en verschillen. In iets meer dan twee uur zijn de deelnemers up-to-date met de meest recente inzichten en kennis rondom Brand Growth en de rol van CSR.

https://www.dvj-insights.com/csr-brand-growth-event-2023/