Google publiceert Nederlandse aflevering van podcast “Where the Internet Lives”

01-06-2023 (09:30) - Audio

 In de nieuwste aflevering van de wereldwijde podcastserie Where the Internet Lives staat een Nederlands verhaal centraal. Inge van Ditshuizen, Data Center Facility Manager bij Google, neemt de luisteraar mee in hoe het datacenter in Eemshaven op een slimme manier met water in de omgeving omgaat.

Inge laat zien hoe Google, samen met North Water, op een duurzame manier water levert aan het datacenter om de servers te koelen. North Water is een initiatief van Waterbedrijf Groningen en Evides Industriewater en kwam tot stand met een investering van Google. Dankzij dit omvangrijke project, dat op een simpele manier wordt uitgelegd in de podcast en bijbehorende video, wordt nu in plaats van drinkwater oppervlaktewater uit de regio gebruikt als koel- en proceswater. Het water komt schoon weer terug in de Waddenzee.

“Nederland is waterland. Werken mét water in plaats van tegen zit in het lokale DNA”, zegt Michiel Sallaets, communicatielead bij Google. “Daar staat het wereldwijd bekend om. "Dit maakt het North Water project zo interessant voor een wereldwijde podcast, we zijn dan ook erg trots om ons lokale verhaal met zo’n groot publiek te mogen delen.”

Where the Internet Lives is een met een Webby bekroonde podcast over de fascinerende wereld van datacenters. Google neemt luisteraars mee naar plekken die maar weinig mensen ooit uit de eerste hand zien en leert ze over de technologie, mensen en de plaatsen achter het internet.

De nieuwe aflevering is nu beschikbaar op alle grote podcastplatforms, waaronder Google Podcasts, Apple Podcasts en Spotify. Meer informatie is ook hier te vinden: https://www.google.com/about/datacenters/podcast/