LINDA. lanceert nieuwe podcast: Goed bij je Hoofd

LINDA. lanceert nieuwe podcast: Goed bij je Hoofd

10-10-2024 (11:32) - Audio

Op World Mental Health Day lanceert LINDA. in samenwerking met Hanna Verboom de podcast Goed bij je Hoofd. Bijna de helft (48%) van de volwassenen in Nederland heeft ooit in het leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Niet normaal zijn, is dus hartstikke normaal.

In deze podcast praat Hanna, die zelf de diagnose bipolair heeft, met bekende Nederlanders over hun psychische variaties. Ze delen hun ervaringen, maar bespreken vooral of deze variatie niet hun grootste kracht vormt. Hanna gaat in gesprek met Jet van Nieuwkerk, Joshua Nolet en Vera van Zelm. Aan de buitenkant zie je aan hen niks, maar zij hebben net als haar, en miljoenen andere Nederlanders, een psychische variatie en weten deze om te zetten in hun kracht.

“Na het maken van de documentaire reeks ‘Uit de schaduw’ waarin ik voor het eerst open was over mijn psychische variatie, kwam ik erachter dat ik niet de enige was die psychisch lijden had meegemaakt, zegt Hanna Verboom. ''Ik ontdekte dat er niks mis is met mij. Daarom maakte ik samen met LINDA. een speciale editie Goed bij je Hoofd, én de podcast. Door deze verhalen te delen, laten we zien dat je niet alleen bent, en dat je precies goed bent zoals je bent!”

De podcast is te beluisteren via de LINDA.-app of in de bekende podcast-apps. De eerste aflevering met Jet van Nieuwkerk staat live, elke donderdag komt er een nieuwe aflevering online. 16 oktober ligt de nieuwe LINDA. in de winkel met het thema Goed bij je Hoofd – weg met het taboe op mentale gezondheid.