The Beatles releasen hun laatste nummer met hulp van AI

02-11-2023 (15:31) - Audio

Toen in 1970 The Beatles uit elkaar gingen stelde iedereen zich dezelfde vraag: "Komen ze nog een keer bij elkaar?" Nu meer dan 50 jaar later hebben we eindelijk antwoord op deze vraag: "Ja" 

Na de dood van John Lennon in 1980 leek het voor vele fans over de hele wereld definitief dat The Beatles nooit meer samen een nummer zouden uitbrengen. Toch kwam Paul Mccartney eerder dit jaar naar buiten met het volgende bericht: "The final Beatles record. We just finished it up and it'll be released this year."

Now and Then

Het laatste nummer van The Beatles "Now and Then" is vandaag uitgekomen samen met een korte documentaire op het officiele YouTube kanaal van de band. Het onvoltooide nummer van John Lennon lag al jaren op de plank. In 1995 probeerde Mccartney het nummer al af te maken maar dit was toen technisch niet mogelijk. In 2022 was er een doorbraak. Een softwaresysteem ontwikkeld door Peter Jackson en zijn team, gebruikt tijdens de productie van de documentaireserie Get Back, opende de weg voor het loskoppelen van Johns stem en zijn pianopartij.

Bekijk hier onder de documentaire en het nieuwe nummer "Now and Then" van John Lennon, Paul Mccartney, Geroge Harrison en Ringo Star aka The Beatles.