Acda en de Munnik winnen Qmusic Top 40 Icon Award

Acda en de Munnik winnen Qmusic Top 40 Icon Award

23-01-2024 (20:21) - Awards

In aanloop naar de Qmusic Top 40 Awards Live, hebben de mannen van Acda en de Munnik de eerste award al in ontvangst mogen nemen. De twee maakten in 2023 een zeer succesvolle comeback met zes uitverkochte shows in de Ziggo Dome en een Top 10-hit met de single: 'Morgen Wordt Fantastisch'.

Het duo verdient met deze greep van prestaties de Qmusic Top 40 Icon Award, waarmee ze door Marieke Elsinga werden verrast in Rotterdam Ahoy. Hier treden ze zaterdag 3 februari op tijdens de Qmusic Top 40 Awards Live.

Thomas Acda en Paul de Munnik ontmoetten elkaar in 1988 op de kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze samenwerkten aan verschillende projecten. Ze scoorden hun eerste hit bij het grote publiek met 'Niet Of Nooit Geweest', gevolgd door hits als 'Het Regent Zonnestralen' en 'De Kapitein Deel II'. Het succes zorgde voor uitverkochte theatershows en muziekprijzen zoals Edisons, een Gouden en een Zilveren Harp.

Nadat de twee in 2015 besloten te stoppen als duo om zelfstandig door te gaan, keerden ze afgelopen jaar terug met de nieuwe single 'Morgen Wordt Fantastisch'. Dit nummer was hun eerste gezamenlijke muziek in een decennium en hiermee bemachtigden de twee hun elfde Top 40-hit. Hiernaast kondigde het duo zes reünieconcerten in de Ziggo Dome aan, die in razend tempo waren uitverkocht. De volgende mogelijkheid om ze te zien is dus bij de Qmusic Top 40 Awards Live op 3 februari in Rotterdam Ahoy.