Margreet van der Linden wint Sonja Barend Award

Margreet van der Linden wint Sonja Barend Award

22-10-2024 (08:55) - Awards

Voor haar interview met Liesbeth Zegveld heeft Margriet van der Linden de 16de Sonja Barend Award gewonnen. Volgens het overgrote deel van de leden van de vakjury was haar gesprek met de mensenrechtenadvocaat én Zomergast het beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

De uren vliegen voorbij’, oordeelde Annemart van Rhee. ‘Margriet van der Linden slaagt erin om een totaal andere, onbekende kant te laten zien van Liesbeth Zegveld op een onderhoudende manier.’ Walter van der Kooi: ‘Ze is op haar best en doet de gast bloeien.’ Femke van der Laan: ‘Van der Linden weet zowel dat wat ze delen te gebruiken als daar waar ze verschillen om zo steeds een laag dieper te gaan.’

Van der Lindens interview met Zegveld was één van de negen gesprekken op de longlist van de Sonja Barend Award dit jaar. Andere interviewers die hoge ogen gooiden waren Cornald Maas (voor zijn gesprek met acteur Saman Amani in Volle zalen) en Hanneke Groenteman (voor haar gesprek met Pierre Bokma in Zomergasten).

In de VARAgids (het blad dat de prijs ieder jaar organiseert) reageert Van der Linden uitgebreid op het winnen van de prijs: ‘In het gesprek met Liesbeth Zegveld kwam alles samen waar ik op veel punten in mijn leven hard aan heb gewerkt. Het valt precies op een moment dat ik mij realiseer dat ik op basis van al mijn ervaring een heel relaxed gesprek kan voeren. De waardering daarvoor komt met deze prijs wel extra binnen, ja.’

Sonja Barend reikte de prijs zelf uit in het tv-programma Bar laat. Het complete juryrapport (met aanvullende informatie over deze editie) staat nu op sonjabarendaward.nl. De VARAgids met het interview met Margriet van der Linden ligt vanaf volgende week dinsdag in de winkel.
 

Credits: Lin Woldendorp / BNNVARA