JAN magazine wint ‘Best Use of Content Commerce’ award in samenwerking met HEMA

JAN magazine wint ‘Best Use of Content Commerce’ award in samenwerking met HEMA

24-10-2024 (14:09) - Awards

Op maandag 21 oktober werden in Londen de Global Performance Marketing awards uitgereikt. Een internationaal award programma dat uitzonderlijke marketing campagnes beloont, waaronder affiliate marketing, waar de samenwerking van JAN met HEMA en TradeTracker in de prijzen is gevallen.

Een innovatief digitaal contentformat, gecombineerd met de creatieve ideeën van het redactieteam en een datagestuurde aanpak van het affiliate team van Hearst Netherlands, resulteerde in mooie resultaten. Zo verdrievoudigde HEMA’s omzet, verviervoudigde de ROAS (return on ad spend) en werd de verkoop 1024% verhoogd. Reden voor de internationale vakjury om JAN als winnaar binnen de categorie ‘Best use of Content Commerce’ aan te wijzen

Doel campagne & partnership

Aanleiding voor de campagne was de doelstelling van HEMA om in 2024 de aantrekkelijkheid van de modecollectie te vergroten onder de doelgroep en het tonen van een aanzienlijk deel (20%) van haar modeassortiment aan deze doelgroep.

HEMA zocht een partner met een authentieke stem die paste bij hun no-nonsense imago en waardevolle content biedt aan vrouwen tussen 30-45 jaar. Een platform dat de doelgroep helpt in het maken van productkeuzes in hun dagelijks leven met een focus op kwaliteit boven kwantiteit.

Deze partner vond HEMA in JAN, dat met een hero shopping content-strategie mode-items van HEMA presenteerde. Elk artikel belichtte één trending product, zorgvuldig geselecteerd door het redactieteam. Dit zorgde voor impactvolle content die verkoop stimuleerde en consumenten hielp bij productkeuzes. Performance data werden nauwlettend gevolgd, wat real-time optimalisatie mogelijk maakte.

Resultaten

De meeste affiliate content creators gebruiken de shopping listicle strategie met meer dan 10 producten per artikel. Hoewel HEMA-producten vaak in deze lijsten staan en verkopen opleveren, heeft JAN met hun nieuwe aanpak met focus op één product voor indrukwekkende resultatengezorgd. Zo zag HEMA de ROAS toenemen met 399% (een verviervoudiging), was er een 35% lagere effectieve CPC (cost per click) voor HEMA, waren er 442% meer affiliate clicks voor HEMA vanuit JAN content en was er een toename van1143% in omzet voor HEMA vanuit JAN content.*

*De data betreft de eerste helft 2024 versus de eerste helft 2023. 01-01-2023 / 30-06-2023 versus 01-01-2024 / 30-06-2024.