Valcon SEE wint Gouden Groeier Award Top 250 Groeibedrijven

26-09-2023 (09:49) - Awards

Het in Amsterdam gevestigde tech- en softwarebedrijf Valcon SEE is het snelst groeiende bedrijf van Nederland, blijkt uit onderzoek van Erasmus Centre for Entrepreneurship in samenwerking met nlgroeit.

Managing partner Sonja Meijerink nam vandaag de Gouden Groeier Award in ontvangst op het Top 250 Groeibedrijven Event. Valcon SEE treedt daarmee in de voetsporen van media.monks, Picnic, Justeat Takeaway, en Rituals. Bovendien ontving Meijerink ook de Vrouwelijk Groeier Award voor het succesvolste groeibedrijf met minstens één vrouwelijke oprichtster of bestuurder, dat werd uitgereikt door Prins Constantijn van Oranje-Nassau.?Het is de eerste keer dat een bedrijf met deze twee awards naar huis gaat.

500 werknemers

Valcon SEE, een zelfstandig bedrijf gespecialiseerd in software, liet elektrische bussenproducent Ebusco uit Deurne en de Amsterdamse betaalserviceprovider Mollie net achter zich. Onder leiding van Meijerink groeide het bedrijf tussen 2019 en 2022 razendsnel van 60 naar bijna 500 werknemers. In 2022 was Meijerink CEO van Typegast dat begin 2022 werd overgenomen door Valcon. Typegast was meervoudig Top 250 Groeibedrijf en winnaar van de Vrouwelijke Groeier Award 2022.

NX Filtration en Crisp in de prijzen?

Op het Top 250 Groeibedrijven Event werd ook speciale aandacht besteed aan snelgroeiende bedrijven die sociaalmaatschappelijke impact combineren met een snelgroeiend verdienmodel. NX Filtration, gespecialiseerd in innovatieve, duurzame waterfiltersystemen die het hergebruik van water stimuleren en schade voor het milieu fors reduceren, werd gekroond tot Impactvolle Groeier 2023. De prijs voor de snelst groeiende scaleup, een bedrijf jonger dan zes jaar, ging naar het Delftse Crisp. Crisp, opgericht in 2018, is een online supermarkt die bewust kiest voor lokale, duurzame producten en direct samenwerkt met boeren.?

De Top 250 Groeibedrijven 

Voor de CEO’s en oprichters van de innovatieve kopgroep van het Nederlandse bedrijfsleven organiseerden Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit voor het derde jaar het Top 250 Groeibedrijven Event. Het event werd dit jaar gecombineerd met het jaarevent van nlgroeit en stond volledig in het teken van duurzame groei. Zoals de recente gebeurtenissen met (voormalig) Top 250 Groeibedrijven VanMoof en Lightyear aantonen, blijft het vasthouden van snelle groei door te schalen voor veel bedrijven een grote uitdaging. Het samenbrengen van ondernemers zoals bij dit event is een krachtige manier om hen handvatten te geven om deze uitdagingen het hoofd te bieden.