Amersfoort World Jazz Festival maakt line-up bekend

31-05-2023 (10:00) - Bucket list

De line-up voor het Amersfoort World Jazz Festival is bekend. Deze zomer wordt een veelzijdige en dynamische editie met concerten van bekende namen, maar ook veel nieuwe gezichten. Het festival vindt plaats van dinsdag 15 tot en met zondag 20 augustus en heeft verschillende binnen- en buitenpodia verspreid door de historische binnenstad van Amersfoort.

Op het podium aan het Lieve Vrouwekerkhof staat dit jaar een dynamische keur aan topmusici, waaronder de CaboCubaJazz band onder leiding van Nils Fischer, Steven Brezet’s Latin Project, Izaline Calister, BvR Flamenco Big Band, Mozes Rosenberg Trio ft. Paulus Schäfer, Francesco Buzzurro, Peter Beets & The New Jazz Orchestra en Eric Vloeimans en Jörg Brinkmann. International Artist in Residence Jef Neve presenteert exclusief voor festivalgangers zijn gloednieuwe album That Old Feeling. Elke avond staat in het teken van een bijzonder thema of initiatief.

Typhoon National Artist in Residence 2023

Nederlandse rapper en artiest Glenn de Randamie, alias Typhoon, is tijdens de 44e editie van het Amersfoort World Jazz Festival National Artist in Residence. In verschillende ontmoetingen vertaalt Typhoon zijn energieke en meeslepende muziek naar een breed publiek en gaat in op veelbewogen en actuele thema’s. Tijdens de Indoor Veranda Sessies in Theater De Lieve Vrouw presenteert Typhoon talent van eigen bodem. Dit zijn akoestische sessies geïnspireerd op de Amerikaanse traditie, waarin musici in kleine formaties in en om de veranda’s muziek maken.

In de Inspirational Sessies voert Typhoon bekend en nieuw materiaal uit waarin de rapper zijn ziel en zaligheid blootlegt. Er wordt onder meer stilgestaan bij 150 jaar afschaffing van de slavernij en de zoektocht naar culturele en muzikale tradities die hieruit zijn geboren in een intieme setting.

Jazz, hiphop en spoken-word

Op vrijdag 18 augustus presenteren Typhoon en Amersfoort World Jazz Festival Homecoming: een concert waarin jazz, hiphop en spoken-word elkaar afwisselen en versterken. Samen met een tal van gastmusici neemt Typhoon ons mee op een muzikale zoektocht naar de wortels van jazz in al haar vormen en functies. Dit concert vindt plaats op het Lieve Vrouwekerkhof.

Kaartverkoop 

De kaartverkoop start op zaterdag 3 juni om 10 uur. Nieuwsbrieflezers krijgen de mogelijkheid om op donderdag 1 juni al een ticket aan te schaffen. Het festival programmeert zowel betaalde als gratis concerten, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Kaarten voor losse concerten variëren tussen € 7,50 en € 20,- en bieden gegarandeerd een zitplek. Met een dagkaart van €20,- kun je naar alle locaties. Ook is het mogelijk om voor €85,- een passe-partout voor het gehele festival te kopen. Tickets voor de concerten van Typhoon zijn apart beschikbaar en kosten €15,-.