Delft Fringe Festival "populairder dan ooit". Koop je ticket nu

22-05-2023 (09:21) - Bucket list

Hét festival voor jonge makers start volgende week woensdag 31 mei en duurt tot en met 11 juni.

"Totaal overweldigd" is Roel Beeftink – Funcken, directeur van het Delft Fringe Festival, door de grote belangstelling voor het Delft Fringe Festival: “We hebben nog nooit eerder al zoveel tickets in de voorverkoop verkocht, een aantal tours zijn zelfs al uitverkocht,” weet hij te vertellen. “Gelukkig zijn er nog genoeg kaarten over voor de spontane beslissers.”

De festivalopening

De opening op woensdagavond vindt op 31 mei plaats met een gevarieerd programma van drie spraakmakende voorstellingen in Theater de Veste, van Alienated, Tara Reijerkerk en Niek Wagenaar's Nymphs. In de verlengde pauze geven een aantal jonge makers op onverwachte locaties in het theater een korte preview van hun festivalvoorstelling. Sluit de avond dansend af op de lekkerste muziek van DJ JAWGEM op de afterparty.

Kaartverkoop

De voorstellingen, in zowel Nederlands als Engels, duren maximaal 30 minuten en kosten € 7,50 per persoon. Van elk verkocht kaartje 50% van de waarde naar de artiest gaat.  Kaarten bestellen kan online op www.delftfringefestival.nl, bij het festivalpaviljoen op de Markt of aan de deur bij de speellocatie.

Delft Fringe Festival voor jonge makers

In de afgelopen 12,5 jaar is het Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Het festival biedt makers een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder impresariaten en scouts. Er is een publieksprijs en de festivalorganisatie biedt extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. 

Enkele namen die ooit op het Delft Fringe Festival stonden zijn: Vlamousse, Lisa Ostermann, Tappin-It Collective, Jasper Smit, Kirsten van Teijn, Matroesjka (Lisa Loeb), Kiki Schipper, Sanne Vleugels (De Prima Donna’s), Dion van Rijt, LUDIQUE, Jasper van Kuijk en De Gestampte Meisjes.