Meer dan kunst bij Museumnacht010

Meer dan kunst bij Museumnacht010

06-02-2024 (16:11) - Bucket list

Tijdens Museumstad010, op zaterdag 2 maart, verandert de Maasstad in een bruisende kunsthub waar bijna 40 locaties hun deuren eenmalig ‘s avonds openen voor bezoek. 

Er is genoeg keuze voor de bezoekers tijdens de aanstaande editie van Museumnacht Rotterdam. De deelnemende musea, kunstinstellingen en galeries hebben allen een speciaal programma ontwikkeld om de kunstliefhebbers te vermaken tijdens de bijzondere avond. Hierdoor zijn er bijna 100 activiteiten om uit te kiezen.

Livemuziek en DJ-sets

Ook worden er feesten georganiseerd op verschillende locaties. Zo organiseert Maritiem Museum Rotterdam een echt Kaapverdiaans feestje met livemuziek en muziekworkshops, coderen kunstenaars een Algorave aan elkaar bij Nieuwe Instituut, of neem je het op tegen de bboys en bgirls van HipHopHuis in het Wereldmuseum. Fijne DJ-sets klinken bij onder andere Roodkapje, de eenmalige disco-spa in De Goot en nieuwe Museumnacht-locatie Huidenclub.

Persoonlijke route 

Om bezoekers op weg te helpen, stellen de vijf ambassadeurs van Museumnacht – dit jaar designer Bobbie Visser, filmmaker Kee van der Meer, alternative hip-hop artiest Michael Ekow, beeldhouwer Kasper Boelens en model Taylie Hu – een route samen. Deze routes verschijnen de komende weken online.

Smartphone-app

In 2024 heeft Museumnacht010 voor het eerst een smartphone-app waar bezoekers gemakkelijk een eigen route samenstellen, het programma bekijken en gemakkelijk alle locaties ontdekken met een interactieve plattegrond.

Kaartverkoop & praktische info

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024 van 20:00 - 01:00 uur op bijna 40 locaties in heel Rotterdam. Koop je kaarten nu!

Website: www.museumnacht010.nl
Tickets zijn te koop via museumnacht010.stager.co/web/tickets/111368283
Museumnacht010 TMSQR-app: tmsqr.link/museumnacht010