Pop-up tentoonstelling The Camera as a Weapon tot 14 februari te zien bij Foam

Pop-up tentoonstelling The Camera as a Weapon tot 14 februari te zien bij Foam

05-02-2024 (17:49) - Bucket list

De pop-up tentoonstelling, The Camera as a Weapon, is nu te zien en blijft gedurende 10 dagen open. Als onderdeel van de pop-up tentoonstelling organiseert Foam een symposium, waarbij Susan Sontag's invloedrijke essay Regarding the Pain of Others als uitgangspunt wordt genomen om te reflecteren op de rol van fotografie in conflicten en hoe dit sinds haar publicatie is veranderd.

De tentoonstelling is tegelijkertijd een kritische verkenning van de rol van fotografie bij het afbeelden en vormgeven van het publieke begrip van oorlog, geweld en menselijk lijden.

From far away, I hear the Cossacks’ reply (Ukraine), 2023 © Émeric Lhuisset.

Wat is de rol van fotografie in tijden van conflict? Camera as a Weapon om vragen op te werpen en discussie te stimuleren door het werk van zes artistieke partners te tonen; Sakir Khader, Forensic Architecture, Émeric Lhuisset, Rahib Mroué, Equipe Media and RåFILM en Negin Ahmadi. ?
> Lees meer over de pop-up tentoonstelling

Tijdens het symposium Regarding the Pain of Others op zaterdag 10 februari gaat Foam dieper in op de rol van fotografie binnen het publieke en politieke domein te midden van conflicten, extremisme en polarisatie. Het programma omvat lezingen, gesprekken tussen kunstenaars, filmvertoningen en een workshop.
> Lees meer over het symposium

De pop-up tentoonstelling The Camera as a Weapon is van 5 februari t/m 14 februari 2024 te zien in Foam. Het symposium Regarding the Pain of Others vindt op 10 februari plaats in Foam. Foam is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, do/vr van 10.00 tot 21.00 uur.
 
Beeld boven: Still from 3 Stolen Cameras, 2017 © Equipe Media & RåFILM.