RAIDER exposeert met Scoop

RAIDER exposeert met Scoop

30-10-2023 (09:37) - Bucket list

De 21-jarige Nederlandse creator RAIDER verovert sinds 2020 de wereld met sculpturen van het fictieve character Scoop en trekt hij de aandacht van galeries en verzamelaars. Dit najaar presenteert Wanrooij Gallery zijn autonome werk op kunstbeurzen als de Affordable Art Fair in Amsterdam (1 - 5 november) en Art Miami (5 - 10 december).

Scoop is afkomstig van een andere planeet en ontdekt onze aarde. Scoop is vriendelijk, nieuwsgierig en reflecteert met een kinderlijke onschuld op het gedrag van mensen. De Scoop sculpturen zijn van kunsthars en als Limited Editions verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren en afmetingen, van klein (10 cm) tot monumentaal (180 cm). De kunstenaar maakt ook gebruik van brons. 

RAIDER (2002) woont en werkt in Amsterdam. Hij volgde een opleiding Creative Design in Utrecht. Naast sculpturen maakt hij digitale kunstwerken, zeefdrukken, neon designs en wandobjecten. Een Scoop sculptuur is opgenomen in de collectie van MOYA - Museum of Young Art. Na een pop-up winkelpresentatie tijdens de Milaan Design Week 2023 volgde bij Wanrooij Gallery in Amsterdam zijn eerste solo-expositie in Nederland.

www.scoopbyraider.com