Verknipt schrijft geschiedenis met hard-techno event in John Cruijff Arena

10-10-2023 (12:27) - Bucket list

Verknipt ArenA zal direct de boeken in gaan als historisch moment binnen de dance scene. Niet eerder werd een evenement op deze schaal georganiseerd dat zich richt op het, tot voor kort, niche genre hard-techno.

Waar evenementen als AMF en Sensation ooit een revolutie binnen de dance ontketende, lijkt Verknipt de kandidaat om de volgende revolutie te leiden. Niet alleen binnen Nederland zijn de evenementen populair, ook in landen als Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Hongarije en Colombia trekt Verknipt tienduizenden bezoekers.

Hard-techno

Met de aankondiging van Verknipt ArenA overtreft de Nederlandse evenementenorganisatie alle verwachtingen. Op 20 juli 2024 zal de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam volledig in het teken van hard-techno staan. Op Verknipt ArenA zullen zowel grootheden uit het genre als aanstormend talent optreden, de line-up voor het evenement wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Verknipt verwacht met het 10 uur durende evenement zo’n 40.000 bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken. 

Beweging in de techno-scene

“We hebben de afgelopen drie jaar echt een beweging zien ontstaan in de techno-scene en we zijn super trots op de leidende rol die Verknipt hier in heeft gespeeld”, aldus Mer Hajbarati. “Met zo veel concurrentie in onze industrie is het geweldig om te zien dat je met wat je als organisatie doet toch een groot publiek weet te vinden. Als je drie jaar geleden een hard-techno evenement had gesuggereerd in de Johan Cruijff ArenA was je gegarandeerd uitgelachen. Toch gaan we het volgend jaar gewoon doen, we bewijzen bij Verknipt graag het tegendeel van wat men denkt.”

Trend voortzetten

Met de plannen voor Verknipt ArenA zet de trend richting hardere geluiden binnen de dance muziek zich nog verder voort. Waar veel evenementen moeite hebben met het aantrekken van de nieuwe generatie festivalgangers weet Verknipt deze doelgroep feilloos aan te spreken. Mede door de populariteit van evenementen als Verknipt is een beweging van jonge fans en artiesten ontstaan wiens voorkeur overduidelijk bij dit nieuwe geluid ligt.

Pre-registreren is vanaf vandaag mogelijk via deze link, tickets zullen voor geregistreerden op 25 oktober om 14:00 in de verkoop gaan. De normale ticketverkoop start 24 uur later, om 14:00 op 26 oktober via www.verknipt.org/arena