Verstegen nodigt iedereen uit om gratis verse groene kruiden te plukken

25-08-2023 (13:17) - Bucket list

Verstegen Spices & Sauces nodigt iedereen uit om deel te nemen aan twee gratis Zelfoogstdagen op 2 en 16 september. Op deze dagen kan majoraan, tijm en bonenkruid vers worden geplukt op het land en meegenomen door de deelnemers zelf. Dit evenement is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan en duurzame landbouw te bevorderen.

Verstegen en BI-JOVIRA werken sinds een jaar samen om op Nederlandse bodem groene kruiden te telen op 0,7 hectare grond. In dit pilotproject wordt de groei van majoraan, tijm en bonenkruid op Nederlandse bodem onderzocht. Met deze samenwerking is het streven om gezamenlijk het succes van deze gewassen op de strokenteeltboerderij van Mosselman te bepalen, inclusief de effecten op de bodem, smaakprofielen en kwaliteit. De bevindingen zullen leidend zijn bij eventuele verdere uitbreidingsplannen in 2024. Deze unieke samenwerking sluit naadloos aan bij Verstegens toewijding om het assortiment regeneratief geproduceerde producten uit te breiden.

De oogst was dit jaar een succes, maar op dit moment is deze nog te kleinschalig om de kruiden machinaal te kunnen drogen. Dit betekent dat deze kruiden niet op gewenste wijze kunnen worden verwerkt. Als onderdeel van de inzet van Verstegen om voedselverspilling tot een minimum te beperken, ontvangen klanten bonenkruid in hun box.

Met nog voldoende groene kruiden beschikbaar, nodigt Verstegen iedereen uit om zelf kruiden te komen plukken tijdens de Zelfoogstdagen van Rotterdam de boer op! op zaterdag 2 en 16 september. 

Evenementdetails

Aanmelden: Klik hier om aan te melden

Datum en Tijd: Zaterdag 2 september, 10:00 uur – 14:00 uur en Zaterdag 16 september, 10:00 uur – 14:00 uur

Locatie: BI-JOVIRA Ooltgensplaat - Altekleinsedijk 5, 3257 MA Ooltgensplaat

Activiteiten: Pluk gratis majoraan, tijm en bonenkruid en kom alles te weten over duurzame landbouwpraktijken.

Versnaperingen: Koffie, thee en snacks worden gratis aangeboden.

Tip: Trek laarzen of schoenen aan die vies mogen worden.