Considerationlist SAN New Kids on the Block bekend

31-01-2021 (21:00) - Bureaus

SAN | Stichting Adverteerdersjury Nederland, B&BA en FONK hebben de Considerationlist in aanloop naar de uitreiking van het SAN New Kids on the Block Accent 2020 samengesteld. 24 Kandidaten/bureaus voldoen aan de criteria.
 
De bureaus die in aanmerking kwamen voor de Considerationlist SAN NKOTB 2020 voldoen alle aan de volgende criteria:
 
maximaal 3 jaar oud;
here to stay ‘in de zin van: innovatief/vernieuwend, werk dat ertoe doet, klanten die ertoe doen.
 

Enquetes & publiciteit

Van 8 tot en met 26 februari zullen er op fonkonline 3 enquêtes plaats vinden en hebben de lezers van FONK  de gelegenheid op hun favoriete bureaus te stemmen. De enquêtes blijven elk een week live op fonkonline. De bureaus met de meeste stemmen uit elke reeks presenteren zich op fonkonline in een Whatsapp interview en in FONK magazine 305 (verschijnt 17 febrauri aanstaande) presenteren alle bureaus van de Considerationlist zich in tekst en beeld met persoonlijke stamentents. De 15 best scorende bureaus (eventueel aangevuld met 2 ‘wildcards’ van SAN, B&BA en FONK) vertellen  in een inhoudelijk overzichtsverhaal in FONK Magazine in maart meer over hun bureau. Deze 15 bureaus vormen samen de Longlist.
 

Van Longlist naar Shortlist

De 15 bureaus van de Longlist worden door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van FONK en aan de hand van hun websites.
 
De Hoofdjury komt op 23 maart bijeen om alle 15 bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld.
 

Presentaties

Op 20 april geven die 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury. Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. Bij staken der stemmen geeft de mening van de Hoofdjury de uiteindelijke doorslag. De 3 finalisten worden op 20 april ter plekke bekend gemaakt.
 

De winnaar

De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2020 verkiezing wordt dus op 20 april gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 27 mei 2021 tijdens de Uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum en de winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2020.
 

De Considerationlist

De 24 kandidaten/bureaus in alfabetische volgorde Considerationlist SAN NKOTB 2020:
 
Airborne
As We Speak Podcasts
Blooming Stories
Brandvuur
Conversationals & Seamly
Digital Growth Agency
Doop
Forty
Green Food Lab
Greymen&Co
JAMA Media
Maze-One
Megawatt Digital Agency
MORGENFRISK
No Heroes
Ovide Agency
Qontent Matters
Resident Media Advies
SPEKTR
Studio Studio
The Pool
The Robins
Tom Orrow
Wellwood
 
 
Foto: winnaar SAN NKOTB 2020, Japie Stoppelenburg (Truus)
Fotografie: Paul Ridderhof

 


Media

Marketing

Economisch