Dept neemt Amerikaanse science en engineering specialist Raybeam over

12-01-2022 (14:07) - Bureaus

Data science en software engineering agency Raybeam sluit zich aan bij Dept. Raybeam ontwikkelt op maat gemaakte datacentrische applicaties en software om merken als Google, eBay, Videoamp en Meta te helpen navigeren bij hun big data-uitdagingen, omzet te verhogen en kosten te optimaliseren. De agency bestaat uit meer dan honderd engineers en consultants en heeft kantoren in Massachusetts, Texas en Californië.
 
"Data is voor bedrijven altijd al een krachtig hulpmiddel geweest, maar nu is het simpelweg onmisbaar", zegt DS Anderson Song, medeoprichter van Raybeam. “Wij helpen klanten om te profiteren van gegevens op een duurzame, praktische en ethische manier, en Dept deelt deze ambitie. We zijn blij dat we onze expertise en ons eersteklas engineeringteam naar Dept kunnen brengen. We breiden uit naar nieuwe markten over de hele wereld en kunnen meer bedrijven helpen bij het oplossen van complexe data-uitdagingen.”
 
Raybeam’s specialiteit is het bouwen van kant-en-klare tools en platforms op het gebied van SEO, SEA, data-warehousing en business intelligence. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft een bewezen trackrecord in de ontwikkeling van datagedreven applicaties, met een nadruk op procesautomatisering en algoritmische problemen zoals bidding, aanbevelingen en andere verkoop-, marketing- en klantgerichte oplossingen.
 
"We willen al onze klanten helpen om beter geïnformeerde en snellere beslissingen te nemen", zegt Dimi Albers, CEO van Dept. "Data en technologie spelen daarin een grote rol en Raybeam brengt meer dan twintig jaar ervaring op topniveau om klanten helpen bij het oplossen van complexe data-uitdagingen met op maat gemaakte oplossingen. Door nog sterker samen te werken aan gedeelde klanten zoals eBay, Herman Miller en Moody's en door hun expertise te bundelen met onze bestaande teams zal Raybeam onze wereldwijde praktijken in data, intelligentie, technologie en engineering verder versnellen.”
 
Raybeam treedt toe tot Dept’s Amerikaanse technologie- en engineeringteam, bestaande uit de eerder aangesloten agencies Rocket Insights en Devetry. Raybeam’s uitgebreide kennis en ervaring met het ontwikkelen van gepaste oplossingen versterkt Dept's eigen Ada by Dept martech-platform, dat merken toegang geeft tot bewezen best-in-class technologie voor performance marketing, creativiteit, data- en media-optimalisatie. 

Media

Marketing

Economisch