TEC Entertainment kiest Pinchhitters als mediapartner voor 'Onze Jordaan'

22-03-2024 (09:44) - Bureaus

TEC Entertainment, bekend van musicalproducties als We Will Rock You en Jesus Christ Superstar, heeft Pinchhitters gekozen voor alle media-activaties rondom de musical "Onze Jordaan".

Die keuze volgde na een korte pitchperiode, waarin meerdere bureaus de kans kregen hun visie voor de promotie van de musical te presenteren. Pinchhitters wist zich hierin te onderscheiden met een op maat gemaakte media- en contentstrategie, passend bij de (hyper)targeting die deze musical vereist. "Onze Jordaan", geschreven door Diederik Ebbinge, gaat dit najaar in première in het DeLaMar Theater en is een ode aan de bekende Amsterdamse wijk en haar rijke geschiedenis vanaf de bevrijding tot nu. Dit verhaal wordt muzikaal verteld met muziek van onder andere Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen.

Specifieke targeting

Marc Muller van TEC Entertainment, licht toe: "In tegenstelling tot de grotere landelijke producties van TEC Entertainment, vereist 'Onze Jordaan' een vrij specifieke mediabenadering. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een bureau met specifieke targetingopties. Wij richten ons qua publiek op (oud-)Jordanezen, Nederlandse (levenslied)muziekliefhebbers en musical- en theatergangers. Pinchhitters overtuigde ons met een sterke pitch, waarin niets aan het toeval was overgelaten. Mede door de inzet van innovatieve advertentietechnieken als Smart Location Targeting, maar ook bijvoorbeeld Connected TV en Spotify. In hun mediaplan zat al een sterke opbouw van audio-, video- en geanimeerde advertenties."
 
Dolf Hoogwerf van Pinchhitters, voegt toe: “Het sentiment achter de Jordaan en het kenmerkende levenslied is groot en draagt ver in het land. Voor degenen die van ver komen, is het leuk om een bezoek aan Amsterdam te combineren met een bezoek aan de musical, vooral in het weekend. Dit zijn de topavonden voor iedere voorstelling, dus daar maken we ons niet zo druk om. Het gaat ons juist om een specifieke aanpak voor de doordeweekse avonden. Dat onderstreept het belang van het bepalen van een mediadoelgroep, want die is cruciaal om gericht en kostenefficiënt te adverteren. Dat betekent dat we ons deze campagne ook richten op het bereiken van de consument als shopper. Met innovatieve kanalen en gerichte doelen gaan we de komende maanden scoren.”
 
De eerste campagnes voor "Onze Jordaan" zijn deze week live gegaan op diverse web- in-app-, Spotify-, digitale radio-, connected TV- en Meta Suite-platforms.


Media

Marketing

Economisch