Ondertussen in Cannes 10: rondje door het paleis

24-06-2017 (11:55) - Cannes

In de catacomben van het Palais de Festival bevindt zich de heilige graal van de creatieve industrie. Hier vindt je de crème de la crème van het werk wereldwijd. We maakten een rondje en geven hier een kleine sfeerimpressie.

 
De kelderverdieping is naast een groot walhalla van inspirerend werk tevens een kans voor grote bedrijven om zich te profileren en voor het festival zelf om te laten zien wat het in huis heeft. Je vindt hier dan ook van alles. Bijvoorbeeld een minibioscoop (ideaal voor een eerste date of om even lekker bij te slapen) en mooi internationaal werk.
 
In die laatste categorie kwamen we bijvoorbeeld de Riderless Bike tegen, die het voor ernstig zieke jonge kinderen mogelijk maakt om toch een mooie (360 view) fietsrit mee te maken, de Breastfeeding Mannequin (behoeft geen uitleg) en uiteraard mag knotsgek werk uit Japan ook niet ontbreken: een homekit om je sperma mee te testen door middel van een app op je telefoon. Dit om het vruchtbaarheidsprobleem onder Japanse mannen (een flink taboe in het land) zichtbaar te maken en aan te pakken. Oordeel zelf, zullen we maar zeggen.