100% haalt regietalent Folkert Verdoorn aan boord

25-04-2024 (12:41) - Creatie

100%, voorheen HALAL, heeft Folkert Verdoorn aan boord gehaald. Met zijn poëtische stijl is Verdoorn  een verrijking voor 100%’s nieuwe roster.

Folkert Verdoorn begon zijn carrière als muzikant, maar stapte over naar film toen gehoorverlies hem dwong een nieuwe artistieke richting te kiezen. Zijn stijl is puur en rauw, en hij heeft een sterke connectie met popcultuur, wat hem lof en (inter)nationale erkenning heeft opgeleverd. Zijn eerste muziekvideo voor de Koerdisch-Nederlandse zangeres Naaz werd bekroond met een Edison Award en een Vimeo Staff Pick. In zijn portfolio vind je samenwerkingen met grote namen zoals adidas, Zalando, Daily Paper, en Paris Saint-Germain.

Gijs Determeijer, Partner en Head of Commercials & Photo bij 100%, uit zijn enthousiasme over de toevoeging van Folkert aan het roster: "Ik volg Folkert al enkele jaren met grote interesse. Hij heeft een unieke visuele taal, een combinatie van modegevoel en eigenzinnige storytelling, ik heb dat nog niet eerder zó goed gezien. Zijn muziekvideo voor Cero Ismael was al indrukwekkend, maar zijn recente clip voor Mula B, 'Blokke Gepikt', is één van de hardste music videos die ik in jaren in Nederland heb gezien. Ik kijk uit naar wat we samen gaan maken!"

Folkert Verdoorn: "Ik heb altijd een zwak gehad voor de gedurfde en vernieuwende manier waarop 100% verhalen vertelt. Hun werk spreekt me niet alleen aan als kijker, maar het daagt me ook uit als filmmaker die graag de grenzen opzoekt. De gedrevenheid van 100% om vernieuwende content te creëren, past perfect bij mijn artistieke ambities en wat ik met mijn films wil bereiken."

Showreel - Folkert Verdoorn | director / 100% from 100% Film and Photography on Vimeo.