Age of Wonderland: de wondere wereld van big en open data

06-10-2016 (09:13) - Creatie

Dit jaar organiseren Hivos, Baltan Laboratories en Dutch Design Foundation opnieuw het incubatorprogramma Age of Wonderland voor Dutch Design Week (DDW). Deze derde editie staat in het teken van big en open data. 

 
Ontwerpers en andere creatievelingen uit Chili, Guatemala, Indonesië, Iran en Tanzania zullen hun inzichten delen. Wat zijn de mogelijkheden, beperkingen en valkuilen van de beschikbare digitale data? De fellows starten eind september met een residency in Eindhoven, waarin ze samenwerkingen opzoeken met Nederlandse creatieven, wetenschappers en het bedrijfsleven, waaronder de Design Academy Eindhoven, ontwerpers Joris de Groot en Isis Boot. Resultaat van deze residencies is een uitgebreid programma van exposities, work in progress, workshops en een seminar tijdens DDW. 
 
Age of Wonderland is een meerjarenprogramma van Hivos, Baltan Laboratories en Dutch Design Foundation. Het doel is om wereldwijd sociale innovatie te bevorderen door kennisuitwisseling en co-creatie tussen ontwerpers, onderzoekers en kunstenaars uit Europa en die uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Meer informatie vind je hier.
 
Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation over de samenwerking: ‘Met het project 'Age of Wonderland' willen we transnationale kennisuitwisseling stimuleren om nieuwe perspectieven te ontwikkelen voor wereldwijde sociale en ecologische uitdagingen. Door de diverse culturen die samenkomen, ontstaan elk jaar weer verrassende en innovatieve oplossingen. Het is waardevol voor onze designgemeenschap om te zien hoe in sommige landen schaarste en creativiteit nauw samengaat.’
 
Dit jaar lanceert Age of Wonderland een online en live radiostation in samenwerking met Ja Ja Ja Nee Nee Nee radio. Arif Kornweitz en Michiel van Iersel produceren tijdens de Dutch Design Week diverse shows met interviews, voordrachten en recensies, die gewijd zijn aan de projecten van de fellows.