COC en NIVEA ondersteunen scholen die meedoen aan Paarse Vrijdag

29-11-2023 (16:51) - Creatie

Op vrijdag 8 december vieren Nederlandse scholen massaal Paarse Vrijdag om diversiteit te vieren. COC Nederland en NIVEA bundelen vanuit hun partnership ook dit jaar weer de krachten om bewustwording rondom diversiteit en inclusie te vergroten en de acceptatie van LHBTI+ personen op school te verbeteren.

Met steun van NIVEA ontwikkelt COC actiepakketten voor basisscholen en middelbare scholen met lesmateriaal en items om de klas paars te versieren. Deze pakketten zijn kosteloos te bestellen via paarsevrijdag.nl.

Scholen kleuren paars

Voor de basisschool ontwikkelde COC, in samenwerking met onderwijsprofessionals, lesbrieven voor de onder-, midden- en bovenbouw die aansluiten op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Zo is er speciaal voor de bovenbouw een nieuwe editie van de Grote Paarse Vrijdag Spelshow. Voor middelbare scholen en mbo's lanceert COC dit jaar de "Paarse Vrijdag Awareness Collection", een op fashion geïnspireerde campagne die inzet op een veilige schoolomgeving voor iedereen: all day, every day.