Disneyland Paris lanceert Disney Electrical Sky Parade

Disneyland Paris lanceert Disney Electrical Sky Parade

09-01-2024 (13:00) - Creatie

Gisteravond, op 8 januari 2024, lanceerde Disneyland Paris de gloednieuwe droneshow Disney Electrical Sky Parade als onderdeel van Disney Symphony of Colours.

Tijdens deze avondshow worden drones, videoprojecties en fonteinen gecombineerd voor een spektakel bij het Kasteel van Doornroosje. Disney Symphony of Colours is een reeks nieuwe ervaringen in het Disneyland Park die kleur aan de winter en lente toevoegen. Naast de droneshow staan ook een nieuwe dagshow en gloednieuwe decoraties op het programma.

Droneshow

Disney Electrical Sky Parade is gebaseerd op de klassieke Main Street Electrical Parade, een bekende parade die tussen 1992 en 2003 in het Disneyland Park te zien was. Deze nieuwe droneshow geeft nostalgische fans en jongere fans de kans om deze iconische ervaring te ontdekken op een gloednieuwe manier. Meer dan 500 drones bewegen door de lucht in prachtige vormen en kleuren en beelden de paradewagens van de Main Street Electrical Parade uit, waaronder de bekende trein van Mickey Mouse en zijn vrienden, de schattige draak Elliott en de koets van Assepoester. De herkenbare muziek van Main Street Electrical Parade is speciaal geremixt en geeft extra magie aan de nieuwe show.

Nieuwe technologiën

Om Disney Electrical Sky Parade te ontwikkelen, hebben de Disneyland Paris Entertainment teams opnieuw samengewerkt met Dronisos, de officiële technologieleverancier van Disneyland Paris en Europese leider op het gebied van droneshows in Frankrijk, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Deze adembenemende nieuwe show treedt in de voetsporen van recente bekroonde en genomineerde(2) avondproducties zoals Disney D-Light, Avengers: Power the Night en de ongelooflijke droneshow van Bastille Day die te zien was op 14 juli 2023.

Disney Symphony of Colours

Vanaf 10 februari 2024 kunnen gasten in het Disneyland Park ook genieten van A Million Splashes of Colour(3). Dit is een nieuwe kleurrijke, muzikale en energieke dagshow die Disney en Pixar animatiefilms viert, met Disney en Pixar Figuren en 30 dansers. Deze originele creatie, die meerdere keren per dag te zien is, neemt de gasten mee op een reis door de tijd om de verhalen van Disney Animation en Pixar te ontdekken – van tijdloze klassiekers tot de meest recente hits. Voor deze show is een speciale soundtrack gemaakt, waarin twee nieuwe nummers zijn samengevoegd met een mix van beroemde liedjes van bekende films.