Eerste tien concepten Amsterdam Light Festival bekend

30-08-2016 (11:40) - Creatie

De internationale jury van het Amsterdam Light Festival 2016-2017, onder leiding van Rogier van der Heide (artistiek leider Amsterdam Light Festival), presenteert de eerste 10 concepten voor de lustrumeditie van het festival dat in december weer van start gaat.

The Lace
De jury kreeg de ingewikkelde taak om uit alle 500 inzendingen uit 46 landen een definitieve selectie van 30 kunstwerken te maken. Opvallend zijn The Lace van de Amerikaanse design studio Choi + Shine Architects en A Window in Time van de Nederlandse design studio Motion Paintings. Beide werken geven op een bijzondere manier invulling aan het thema van de Water Colors vaarroute 'A view on the city'.

De zwevende installatie van 10 meter breed verwijst naar de Nederlandse klederdracht in de gedaante van de kanten kap en staat symbool voor het culturele rijkdom van Amsterdam. Het kant staat voor de verwevenheid van de inwoners van Amsterdam en het vervlochten karakter van de stad, verbonden door grachten, pleinen en wegen. De uitvergrote omvang van dit traditionele kledingstuk creëert een vervreemd gevoel.

deelnemende kunstenaars Amsterdam Light Festival 2016-2017
Onder anderen: Isabel Nielen - Ana Morphe`, Anna Musch, Cleo de Brabander en Eliza Mante - 15.000 and more, Reanna Niceforo en Phil Sutherland - Dancing with Trees, Victor Engbers - Greenhouse, Christian Zo¨llner, Sebastian Piatza en Robert Albert - Human Beeing, Vikas Patil en Santosh Gujar - Nest, Victor Vicsek - Nexus, Choi + Shine Architects - The Lace, Laurent de Wolf - What’s He Building In There, Tropisme Art & Science Collective - You lookin' at me?. 

Water Colors, de vaarroute: 1 december 2016 t/m 22 januari 2017
Illuminade, de wandelroute: 15 december 2016 t/m 8 januari 2017www.amsterdamlightfestival.com/nl/actueel