Franse ontwerper Ora Ïto creëert nieuwe versie van legendarische Renault 17

Franse ontwerper Ora Ïto creëert nieuwe versie van legendarische Renault 17

05-09-2024 (10:57) - Creatie

Renault is sinds 2021 verschillende samenwerkingen aangegaan met hedendaagse ontwerpers, resulterend in originele en innovatieve concepten. Deze concepten werpen een frisse blik op het erfgoed van het Franse merk en de emblematische modellen die nu deel uitmaken van de popcultuur.

Renault heeft nu een beroep gedaan op de creatieve talenten van de Franse ontwerper Ora Ïto, die zijn avant-gardistische visie heeft losgelaten op de Renault 17 om de esthetiek van de sportcoupé opnieuw uit te vinden en een gedurfde en moderne kijk op deze historische auto te creëren.

In 2021 vierde Renault de zestigste verjaardag van de Renault 4 met de SUITE N°4, een creatie van ontwerper Mathieu Lehanneur die de iconische auto transformeerde tot een nomadische hotelsuite.

In 2022 volgde de samenwerking met ontwerper Pierre Gonalons, die de vijftigste verjaardag van de Renault 5 eerde met de Renault 5 Diamant: een elektrische showcar die een frisse kijk biedt op de essentiële stadsauto.

In 2023 presenteerde Renault de elektrische Twingo showcar, ontworpen door de Nederlandse designer en kunstenaar Sabine Marcelis.

In 2024 was het de beurt aan Ora Ïto om een unieke restomod te creëren op basis van de Renault 17.

Ora Ïto over de R17 restomod: “Het herinterpreteren van een iconisch voertuig zoals de Renault 17 was een bijzonder spannende uitdaging. Samen met Renault kon ik mijn artistieke visie vormgeven en een sculptuur creëren in mijn eigen stijl.”

Arnaud Belloni, Chief Branding Officer & VP Renault Brand: “De R17 restomod geïnterpreteerd door Ora Ïto sluit perfect aan bij onze aanpak om erfgoed en innovatie te verenigen. De R17 maakte deel uit van de popcultuur en was een icoon van de jaren zeventig met zijn avant-gardistische design en gedurfde persoonlijkheid. Dit project viert het originele, iconische ontwerp van Renault en geeft het een eigentijdse draai met nieuwe kenmerken, waardoor een ervaring ontstaat die generaties overstijgt. Bij Renault zijn we trots op de samenwerking met getalenteerde ontwerpers zoals Ora Ïto om onze iconische modellen opnieuw uit te vinden, terwijl we trouw blijven aan de geest van het merk.”