Freelance-platform Fiverr lanceert AI-diensten

Freelance-platform Fiverr lanceert AI-diensten

24-01-2023 (16:56) - Creatie

Fiverr lanceert vandaag meerdere kunstmatige intelligentie-categorieën. Hiermee wil het platform tegemoet komen aan de vraag van artiesten en programmeurs die AI-tools gebruiken, en van bedrijven die hiervan gebruik willen maken. 

De lancering volgt op een toename van %1400 in de zoekopdrachten naar AI-gerelateerde diensten op het platform

Nieuwe basisverwachting

"We hebben een toestroom gezien van diensten die gebruik maken van nieuwe AI-tools die de mogelijkheden van artiesten, schrijvers en programmeurs om te creëren en te verkopen vergroten. Deze AI-diensten hebben een nieuwe basisverwachting gecreëerd voor wat we ons kunnen voorstellen bij beeldmateriaal, kopie en programmering, maar zijn niets zonder de mensen die hun tijd hebben geïnvesteerd en de juiste vaardigheden hebben om er het beste uit te halen", aldus Micha Kaufman, oprichter en CEO van Fiverr. 

In-house tools

Naast de nieuwe categorieën heeft Fiverr ook een aantal in-house AI-tools ontwikkeld. Met Fiverr Logo Maker helpt AI bijvoorbeeld om logo's te personaliseren. Ook introduceerde Fiverr AI Auditions, een tool voor voiceover-artiesten om "audities te genereren" voor rollen zonder uit een script te hoeven lezen.