Groene goochelaar verdwijnt tijdens demonstratie

Groene goochelaar verdwijnt tijdens demonstratie

12-04-2023 (11:19) - Creatie

llusionist Bart Uriot uit Barneveld heeft zichzelf afgelopen zaterdag weggetoverd om aandacht te vragen voor de energietransitie. Op de Amsterdamse Torensluisbrug verdween hij tijdens een demonstratie voor meer gemeentelijke inspanningen om al het hoofdstedelijke vervoer in de binnenstad in 2025 honderd procent elektrisch te maken.

De 'groene goochelaar' sprak het publiek toe vanaf een elektrische pick-up truck van Eco-Mobiliteit. Gelijk daarna kwam Uriot weer tevoorschijn onder de brug op een elektrische boot van Drifty, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook Kesbeke, producent van Amsterdams zuur (augurken en uitjes) sponsorde de stunt.

Maatschappelijk goochelen

Uriot is een goochelaar die graag maatschappelijke issues betrekt in zijn illusies. Zo trok hij eerder aandacht met een goocheltruc in de vorm van een regenboog-kunstwerk dat hij maakte voor een kunstgalerij in de Reguliersdwarsstraat, dat ook aandacht kreeg tijdens de Pride Amsterdam. Uriot treedt maandelijks op tijdens de Amsterdam Magic Show in Boom Chicago.