Hap-snap Salone del Mobile

Hap-snap Salone del Mobile

12-04-2023 (15:14) - Creatie

Van 18 tot 23 april staat Milaan in het teken van design: de Milan Design Week en het toonaangevende Salone del Mobile vinden dan plaats. Voor wie een trip naar de designhoofdstad gepland heeft of voor wie een kijkje wil in de hoogtepunten deze week op waarde weet te schatten, geven we een hap-snap sneak peek.

Voor de tweede keer is KLOAQ audio design aanwezig in Milaan. Voor het Nederlandse merk Moooi ontwikkelden zij audio-installaties die de multi sensorische ervaring op de beurs moeten verrijken. Hiervoor ontvingen zij onlangs een platinum prijs bij MUSE Creative Awards. Van meeslepende soundscapes en spatial installaties tot een immersive podcast installatie en live podcast opnames: de uitingen zorgen voor een innovatieve beleving van het merk Moooi.


Nederlands pakt uit

Het Nederlandse Design Post Amsterdam is met verschillende merken door de stad heen te vinden. Zo zal Artifort drie nieuwe designs delen met de visie 'Bold Visions'. Twee nieuwe banken, Track by Norm Architects en Arris by Artifort Design Group worden geïntroduceerd. Ook het Mid-Century Modern ontwerp van Pierre Paulin, Moulin Lounge, is hier voor het eerst te zien. Artifort is te vinden in Hal 2, stand L19. 

Het Nederlandse duurzame textielmerk BYBORRE richt zich deze week op het verleden, de toekomst en het heden van de supply chain achter textiel. Dit doen zij tijdens de tentoonstelling 'Elephant in the Room', een knipoog naar de 'Portico Dell'Elefante' bij de locatie Castello Sforzesco. In samenwerking met onder andere interieurmerken Montis, Arco en Lensvelt vieren zij de creatie van textiel met een uitgebreid programma

Roaring twenties in Frans design

Het Franse Humbert et Poyet hint met glanzend goud en ronde vormen in hun interieurontwerp naar de rumoerige jaren twintig. In Milaan zijn zij te vinden in Beefbar Milan, Corso Venezia, 11. 

Essentie van Belgisch design

In het Belgische designpaviljoen, te vinden op Via Cola Montano 13, zijn werken van verschillende ontwerpers te zien die de essentie van het Belgische ontwerp laten zien, gecureerd door Verstrepen.Studio (beeld boven) Timon Mattelaer. Waaronder ook Studio Fuho van Stijn Hermans en Julie Vos: 'We live in the absurd'. Bijzettafel Illigo (beeld onder), wat betekent 'twee dingen samenvoegen tot één', nodigt uit om naar de wereld te kijken als een gedeeld concept.