HATTER Pride slaat brug tussen merken en LGBTQ+ gemeenschap

17-07-2023 (15:07) - Creatie

Van 31 juli tot 8 augustus is het tijd voor Pride in Amsterdam; de LGBTQ+ gemeenschap staat in het middelpunt.

Amsterdamse agency HATTER lanceert HATTER Pride om een brug te slaan tussen merken en deze gemeenschap. 

HATTER is in 2017 opgericht door Simon Hatter, zelf onderdeel van de LGBTQ+ gemeenschap en bijdrager aan Amsterdam Pride Business Club. In het portfolio van de agency zijn onder andere Nike, Filling Pieces en Verizon te zien. De achtergrond van Simon in retail, televisie en theater is terug te zien in de ambities van de agency om hun werk een theatrale hint te geven. 

HATTER Pride

Komende Pride wil HATTER definitief de brug slaan tussen merken die op zoek zijn naar een betere verbinding met de LGBTQ+ gemeenschap, en queer merken die op zoek zijn naar een betere verbinding met hun publiek. HATTER Pride werd daarom in juni 2023 gelanceerd. Met verschillende samenwerkingen en creaties is de agency aanwezig tijdens de Amsterdamse pride. 

Pride-vlag

In kader van dit initiatief hebben zij een vlag (te zien op bovenstaand beeld) ontworpen, geïnspireerd op het oorspronkelijke design van Gilbert Baker maar met nieuwe elementen die zij graag terugzien in de toekomst van Pride. Door alle kleuren van de verschillende vlaggen binnenn de LGBTQ+ gemeenschap te combineren is er een overloop gecreeërd waarmee HATTER inclusiviteit, veiligheid en een welkomstgevoel wil representeren. De buizen die te zien zijn op de vlag lopen in elkaar over, wat symbool staat voor de gemeenschap die blijft veranderen en groeien. 

Canal Parade

Dit jaar zal HATTER voor het eerst aanwezig zijn met een eigen boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam op 5 augustus. De boot is ontwerpen rond het thema 'disco', omdat de invloed hiervan groot is geweest voor de gay gemeenschap, maar ook voor vrouwelijke, zwarte en Latijnse artiesten. Het thema van de Amsterdamse Pride dit jaar is 'You Are Included'. 

Cute Brute

In samenwerking met illustrator Cute Brute uit Brooklyn is er door HATTER een collectie ontwikkeld met kleurrijke wannahave items, zoals kaarsen en sticker packs. De collectie is getiteld 'A Little Respect' en de volledige opbrengsten gaan naar het project 'It Gets Better', wat jeugd binnen de LGBTQ+ gemeenschap steunt. Meer over de samenwerkingen van HATTER Pride is hier te vinden.