Kunstenaars betalen geen commissie voor EuropArtFair 2022

20-09-2022 (11:47) - Creatie

Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vindt de internationale kunstbeurs EuropArtFair 2022 plaats in de Gashouder, Westergas in Amsterdam. De 100 kunstenaars hoeven geen commissie te betalen aan de organisatie. Daardoor liggen de gemiddelde prijzen een stuk lager dan bij andere professionele kunstbeurzen.
 
Op de EuropArtFair presenteren circa 100 kunstenaars uit 20 verschillende landen - én een enkele galerie - verschillende kunstvormen: van objecten in brons, steen, keramiek en glas, schilderijen, tekeningen, grafiek, tot textiel en fotografie. Theatermaker en tv-presentator Lucas de Man opent de kunstbeurs op vrijdag 30 september.
 

Kunstenaars zelf aanwezig

Op deze kunstbeurs is er direct contact met de makers van de kunst. Bezoekers krijgen de verhalen achter de kunstwerken van de kunstenaar zelf te horen.
 

Samenwerking AVROTROS

Dit jaar is de EuropArtFair een samenwerking aangegaan met de AVROTROS. Op de VIP-avond vrijdag 30 september maakt Lucas de Man de winnaar bekend van de AVROTROS MUZE coverwedstrijd. De winnaar mag ook enkele kunstwerken exposeren op de EuropArtFair 2022. Verder zal er ook een presentatie zijn van alle inzendingen van de wedstrijd.
 
Tickets via www.europartfair.com/tickets

 

Foto door Almichael Fraay