New Producers Academy lanceert 2e editie fellowshipprogramma

16-01-2023 (14:50) - Creatie

De New Producers Academy (NPA) kondigt de tweede editie van haar NPA-fellowshipprogramma aan. De eerste editie was een groot succes en de NPA is enthousiast om wederom vijf aspirant producenten te ondersteunen in de Nederlandse filmindustrie. Het NPA-fellowship is een exclusief programma van 18 maanden, gevestigd in Rotterdam en zal in mei 2023 van start gaan. Het programma biedt een beurs aan vijf zorgvuldig geselecteerde fellows.

Het NPA Fellowship-programma is opgezet om aspirant film- en documentaireproducenten uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen meer kansen te bieden om hun carrière in de Nederlandse filmindustrie een vliegende start te geven. NPA gelooft dat authentieke verhalen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen essentieel zijn om het Nederlandse filmlandschap te diversifiëren en te verrijken met onvertelde verhalen.

Het programma bestaat uit drie fasen, die ieder 6 maanden duren. In de eerste fase krijgen de fellows trainingen, workshops en masterclasses van bekende experts uit het Nederlandse en internationale filmlandschap. Ook krijgen zij toegang tot financierings- en netwerkmogelijkheden. In de tweede fase werken de fellows bij een gevestigde producent of productiehuis om ervaring op te doen. In de derde fase maken de fellows hun eerste onafhankelijke korte film of documentaire.

Aanmelden

Geïnteresseerde aspirant producenten kunnen zich tot en met 3 maart 2023 aanmelden. Aanmelders worden gevraagd een motivatievideo van drie minuten in te sturen waarin ze zichzelf voorstellen en hun visie voor de Nederlandse filmindustrie uiteenzetten. Daarnaast worden de aanmelders gevraagd om een onepager voor een gekozen film- of documentaire-idee in te dienen, een CV en ten minste één link naar eerder werk. Voor meer informatie over de aanmeldcriteria verwijzen we de geïnteresseerden graag door naar onze website.

NPA werd in 2021 opgericht door filmmaker en documentaireproducent Claudio Montesano Casillas, filmmaker Loretta van der Horst en impact producer en storyteller Yassin Karmoudi. De drie gepassioneerde filmmakers deelde hun visie over hoe de Nederlandse filmindustrie, met filmproducenten in het bijzonder, de samenleving als geheel beter zou kunnen vertegenwoordigen.