Perspekt geeft energie in Drents museum Het Veenpark

17-05-2023 (16:07) - Creatie

Het Drentse museum het Veenpark wil bezoekers in het EnergieRijk inspireren om na te denken over hun energiekeuzes en de impact daarvan. Perspekt Studio's uit Haarlem helpt hierbij met de uitwerking van de nieuwe thema’s.

Een animatiefilm laat bezoekers van EnergieRijk de verbanden zien tussen vroeger in het veen en nu. Ook kunnen er interactieve spelletjes worden gedaan om je eigen impact te ontdekken. 

Het happy 2050 scenario

Aanvoerder Marièlle Beek van Perspekt: “Het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn is de basis voor onze thema’s in EnergieRijk. Babette is grondlegger van ‘Think Big Act Now’, een organisatie die laat zien dat iedereen een enorme impact heeft op o.a. energietransitie."

EnergieRijk

“We weten dat we allemaal mens zijn, en in EnergieRijk is er ook voldoende ruimte voor ‘guilty pleasures’ als het gaat om energieverbruik. We hebben geen belerende intentie met het EnergieRijk. We stellen vooral vragen en willen bezoekers inspireren om met een andere blik naar je omgeving te kijken en ze te laten zien dat je zelf meer macht en invloed hebt op duurzame keuzes dan je misschien denkt.” vertelt Harrie Keuter, directeur van het Veenpark.