Podimo investeert in state-of-the-art audio en video studio’s in Amsterdam

30-03-2023 (11:23) - Creatie

Video wordt belangrijker in de podcast industrie. Omdat de productie van video vaak veel tijd en energie kost, investeert Podimo in state-of-the-art audio en video studio’s in Amsterdam. Naast Apple hardware, de nieuwste camera’s en lenzen van Sony en hoogwaardige audio apparatuur, zijn de studio’s nu ook uitgerust met video software van het Nederlandse bedrijf Detail.

Met Detail wordt met één druk op de knop beeld via meerdere camera’s en audio volledig in sync opgenomen. Het produceren van kwalitatieve videocontent voor podcasts is hiermee eenvoudiger dan ooit. Podimo heeft in samenwerking met Detail een studio gebouwd die gemakkelijk te bedienen is, zodat de podcasters zich optimaal kunnen richten op de inhoud.

Door de workflow - van het moment dat je op "record" drukt, tot het delen van je verhaal online - te verzorgen in een eenvoudig product, maakt Detail het makkelijker voor makers om zelf goede kwaliteit videocontent te produceren. Direct na de opname maakt Detail automatisch transcripties en korte videoclips met hoogtepunten. Podcasters kunnen dan zelf direct aan de slag met de gebruiksvriendelijke video editor in Detail om snel video's te maken. Met meerdere camerahoeken voor iedere gast in de show, worden gesprekken en de interacties tussen gasten telkens op de beste manier in beeld gebracht.

AI voor transcripties en ondertitels

Detail maakt gebruikt van AI voor transcripties en ondertitels, detecteert met Large Language Models (LLM) zoals GPT3 automatisch hoogtepunten in video en maakt gebruik van de nieuwste M1/M2 chips van Apple voor video rendering en de compositie van beelden in realtime. Detail voor Mac werkt met iPhone camera (USB en wifi) en iedere camera die je kunt verbinden met USB. Daarnaast biedt Detail een app voor iPhones waarmee je als podcaster ook onderweg een videopodcast kan opnemen zonder ingewikkelde camera setup.

Foto: Thom Aalmoes van de podcast ‘Alle Geschiedenis Ooit’ in de vernieuwde studio