RTV Utrecht gaat op zoek naar zangtalent voor Regio Songfestival

10-07-2023 (14:22) - Creatie

Dit jaar organiseren alle regionale omroepen voor de eerste keer het landelijke Regio Songfestival. Hiervoor gaat presentatrice Bernadette Keizer voor RTV Utrecht op zoek naar een Utrechtse regiofinalist.

Dit muziektalent mag live optreden tijdens de finale in de Stadsschouwburg Utrecht. Inschrijven kan vanaf nu tot eind augustus op de website van RTV Utrecht. Om mee te kunnen doen moet je in de provincie Utrecht wonen en is een Nederlandstalig liedje nodig. Nummers in dialect of streektaal uit de provincie Utrecht kunnen ook ingezonden worden. Het nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn en de artiest mag zelf ook nog niet eerder in de Top 40 hebben gestaan. Alle muziekgenres zijn welkom en de uitvoerende moet op zaterdag 4 november live kunnen optreden tijdens de spectaculaire finaleshow in de Stadsschouwburg Utrecht. De show wordt live uitgezonden op alle dertien regionale televisiezenders en online gestreamd.

Aanmelden

Aanmelden als regio-kandidaat kan tot en met 31 augustus. Daarna maakt een jury begin oktober bekend wie er namens RTV Utrecht mee mag doen aan het Regio Songfestival. Deze regiowinnaar wordt gevolgd door RTV Utrecht in de weken voorafgaand aan de finale. Meer informatie, zoals het reglement en inschrijfformulier, zijn hier te vinden.