Site Practice wint Next Step Award 2022

Site Practice wint Next Step Award 2022

04-11-2022 (09:30) - Creatie

Tijdens de BNA Architectendag de winnaar bekendgemaakt van de vierde editie van het Next Step Program. De vakjury onder leiding van architect Albert Herder, wees Site Practice aan als winnaar van de Next Step Award 2022 voor creatief ondernemerschap. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Tijdens het drie maanden durende ontwikkelprogramma van Next Step, samen met medefinalisten Loer Architecten en Baltussen van Schaik, kwam Site Practice met een onderscheidende vernieuwende visie. Door het gebruik van installaties te verminderen en innovatief om te gaan met lokale materialen, wisten zij hiermee een overtuigend ontwerp te realiseren voor het Alvasara Academy in Pune, India. Dit was het project waar het bureau het programma mee binnenkwam. 

Juryvoorzitter Albert Herder over het jonge bureau: “De jury was overtuigd van hun duurzame visie op ondernemerschap en ontwerp. Door hun vernieuwend gebruik van biobased materialen en de kennis en kunde die ze meenemen uit India toont het bureau zich veelbelovend op de Nederlandse markt. Ambacht en lokaal materiaalgebruik staat bij hen voorop en dat is krachtig.”