Soul food thuisbezorgd door All you can Art en Reakt

29-03-2023 (14:29) - Creatie

Op vrijdag 31 maart komen naast fietskoeriers met maaltijden, ook bezorgers met knalgele Kunst Thuisbezorgd outfits in het Haagse straatbeeld voor. Met Kunst Thuisbezorgd sluit kunstenaar David Bade de eerste jaarronde samenwerking tussen All you can Art en Reakt af.

Een jaar geleden startte All you can Art, de samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Bueno Bista Curaçao (IBB), samen met Reakt het project ‘Kunstness’.

Soul food

Tijdens de samenwerking streken vier kunstenaars om de beurt neer bij vestigingen van Reakt in Gouda, Castricum, Rotterdam en Den Haag. Deze instelling, onderdeel van Parnassia Groep, helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg in het dagelijks leven. Samen met cliënten en herstelcoaches van Reakt werd er gewerkt aan kunstwerken. In Den Haag maakten deelnemers een persoonlijk kunstwerk, dat de komende weken als verrassing bij een door hen gekozen persoon wordt thuisbezorgd. David Bade vertelt: ‘’Met een fiets, een opvallend pak, een bezorgrugzak en helm wordt het kunstwerk thuisbezorgd. Het project voelt als een groot, gezamenlijk kunstwerk dat met elkaar is opgezet en waardoor iets in gang wordt gezet en gaat bewegen. Letterlijk bewegen, wanneer we op vrijdag 31 maart het eerste kunstwerk op de fiets gaan bezorgen. We bezorgen een ander soort maaltijden, soul food.”

All you can Art en Reakt

Sinds enkele jaren werkt All you can Art in de zomer samen met cliënten van Reakt en is er onderzocht hoe kunst een rol kan spelen in het verbinden van verschillende mensen en organisaties. Met het project Kunstness zijn All you can Art kunstenaars David Bade en Tirzo Martha, en oprichters van IBB, Joanna Franco Zapata en Gerson Kronstadt voor het eerst een jaar lang actief geweest binnen de instelling. Op dit moment wordt onderzocht hoe een vervolg kan worden gegeven aan deze samenwerking.