Speelfilm Mr. K is geselecteerd voor Filmfestival van Toronto

Speelfilm Mr. K is geselecteerd voor Filmfestival van Toronto

25-07-2024 (10:29) - Creatie

Mr. K, de tweede speelfilm van Tallulah H. Schwab, is geselecteerd voor de 49e editie van het Internationale Filmfestival van Toronto (TIFF). De film zal zijn wereldpremière beleven in de prestigieuze Platform-competitie van TIFF.

Regisseur Tallulah H. Schwab schreef ook het script voor de film. Mr. K is geproduceerd door Lemming Film (NL), The Film Kitchen (NL), A Private View (BE) en Take 1 Production (NO), en is ondersteund door het Nederlands Filmfonds en Production Incentive.

Mr. K (gespeeld door de Amerikaanse acteur Crispin Glover) is een rondreizende illusionist, die verstrikt raakt in een Kafkaëske nachtmerrie wanneer hij na een nacht in een hotel te hebben doorgebracht de uitgang niet kan vinden. Zijn verwoede ontsnappingspogingen sleuren hem alleen maar dieper de mysterieuze wereld van het hotel in, waar hij geconfronteerd wordt met vreemde bewoners en onverklaarbare gebeurtenissen.

Tallulah oogstte eerder succes met haar debuutfilm Dorsvloer vol Confetti* (2015), die te zien is geweest op een groot aantal internationale jeugdfilmfestivals, waaronder de Generation competitie van de Berlinale, Kristiansand Kinderfilmfestival (Noorwegen) en het Zlin Kinder-en jeugdfilmfestival (Tsjechië).

Distributeur Paradiso Filmed Entertainment brengt Mr. K begin 2025 uit in de Nederlandse bioscoop.

De 49e editie van Internationale Filmfestival van Toronto vindt plaats van 5 tot en met 15 september.