Waarom is content zo belangrijk?

Waarom is content zo belangrijk?

05-09-2022 (12:03) - Creatie

Bijna alles wat je ziet is content. Denk bijvoorbeeld aan webteksten laten schrijven, animaties, video’s, tekst, etc. Wat is het nut van content en waarom kan een (SEO) tekstschrijver zo belangrijk zijn?
 

Over contentkalender

Content gaat over alles wat informatie kan dragen. Als je meer informatie deelt, hebben zoekmachines meer om mee te werken. Als deze content goed aansluit op de wensen van je klanten zul je eerder gevonden worden op het net. Hoe beter de content, hoe meer vraag er naar je content is. Content kun je plannen met een contentcalender. Hiermee kun je plannen wanneer je je content plaatst. Veel mensen focussen zich momenteel op visuele content. Dat is niet zo vreemd, want een afbeelding zegt vaak meer dan woorden.
Door middel van een video krijg je jouw content een stuk makkelijker aan de man. Echter is het niet verkeerd om ook goede teksten in je content te verwerken, zeker vanuit SEO-perspectief. Een zoekmachine kan namelijk geen plaatje lezen. Programma’s zoals Google lezen de teksten en gaan na of deze past bij de zoekopdracht.
 

Super content door middel van SEO-teksten laten schrijven

Bij super content draait het om informatie die ertoe doet voor klanten. Super content richt zich niet op meer sales, maar wil meer waarde toevoegen aan een product of dienst. Content creëren gaat over het informeren van de klant, en als alle content om sales draait is dit niet meer het geval. Bij sales gefocuste content ligt de nadruk vaak onbewust op cijfers en winst, terwijl je dat beeld juist niet wilt schetsen bij super content. SEO-teksten laten schrijven bij een contentspecialist kan hierin een goede optie voor zijn.
 

Waarom moet je super content maken?

Super content is alleen maar informatief, maar als het goed wordt uitgevoerd ga je later wel winst maken. Doen is het belangrijkste bij het maken van super content, dus ga gewoon aan de slag en verdiep je in de vragen waar je klanten mee zitten. Ga op zoek naar de antwoorden, verwerk dit tot content en zet ze online of plaats het op social media.
 
Mensen worden blij en dankbaar wanneer je ze helpt. Met super content kun je ze namelijk inspireren en antwoord geven op al hun vragen en suggesties. Goed uitgevoerde super content geeft zowel jou als je bedrijf een beter imago. Hierdoor krijg je tevreden klanten en meer zaken.
 

Content maken en webteksten laten schrijven

Heb je besloten om meer met content te gaan doen, of wil je misschien zelfs een content marketingstrategie maken? De kans is dan groot dat je je afvraagt waar je moet beginnen. Eigenlijk begint elke business vraag met ‘’Waar zoeken mijn klanten naar?’’ Daarnaast ben je vaak bezig met wat er omgaat in de hoofden van je klanten en waar je ze mee kunt helpen, alvorens je je dienst of product weggeeft.
 
Vraag jezelf af waar je bedrijf in gespecialiseerd is, maar waar de meeste mensen niks van snappen. Mensen zijn rationeel en vertrouwen daarom graag op cijfers. Om deze reden doen veel content creators een zoekwoorden onderzoek. Je weet dan waar de klant naar op zoek is en welke woorden ze intypen in de zoekmachine. Dit kun je dan weer gebruiken als input voor je content.