Aftrap Nieuwjaarsduik 2024 met Haagse burgemeester

Aftrap Nieuwjaarsduik 2024 met Haagse burgemeester

06-12-2023 (10:42) - Lifestyle

Op maandag 1 januari wordt op zo’n 160 plaatsen in Nederland de traditionele Unox Nieuwjaarsduik gehouden. In Scheveningen zal het evenement niet plaatsvinden voor het vertrouwde Kurhaus, maar ongeveer 400 meter zuidelijker, ter hoogte van Museum Beelden aan Zee.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen kwam woensdagochtend een kijkje nemen op de nieuwe locatie. Samen met de voorzitter van Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland, Alex Schuttert, kondigde hij de Nieuwjaarsduik 2024 aan, en werd aan hem de allereerste erwtensoeptaart overhandigd. Een verrassing van Unox, die ‘De Duik’ al 25 jaar ondersteunt.

De Nieuwjaarsduik vindt zijn oorsprong in 1960, toen een groepje vrienden onder leiding van Ok van Batenburg besloot om op 1 januari de ijzige Noordzee te trotseren. Wat begon als een spontane actie, is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement, waar tienduizenden mensen door het hele land aan deelnemen. Het ritueel van het oude jaar van je afspoelen en het nieuwe jaar fris induiken is iets waar velen elk jaar weer behoefte aan hebben.