Camper en Fiskars vieren de vrijheid van creativiteit met klomp

18-04-2023 (13:00) - Lifestyle

Voor het seizoen Lente/Zomer 2023 werkt Fiskars samen met Camper om een all-season klomp te creëren voor binnen en buiten gebruik. De klompen zitten in een verpakking samen met de Fiskars opvouwbare schaar.

Dit jaar viert Fiskars de vrijheid van creativiteit, die mogelijk wordt gemaakt met de opvouwbare schaar door middel van een reeks samenwerkingen met namen uit de mode en kunst. In januari 2023 lanceerde de Finse modeontwerper Rolf Ekroth een samenwerkingscollectie met Fiskars bij Pitti Uomo. Voor de tweede samenwerking werkt Fiskars samen met het in Mallorca geboren schoenenmerk Camper.

Veganistische materialen

De klomp, in beperkte oplage verkrijgbaar in Fiskars-oranje of zwart, is voornamelijk gemaakt van veganistische materialen en heeft een gewatteerd bovenwerk van gerecycled neopreen. De samenwerking wordt geleverd in twee pakketten: het originele pakket bevat de klomp in oranje of zwart, de opvouwbare schaar van Fiskars in Camper-rood, een stofzak met merknaam en een folder. Het Premium-pakket wordt geleverd met de oranje klomp, een paar sokken tot over de knie, een rode opvouwbare schaar, een merkkoord en een stofzak en een folder.

Musthave

“Deze samenwerking is eigenlijk tot stand gekomen dankzij een vriendschap tussen een stel creatieve mensen bij Camper en bij Fiskars. Wat begon als een "wat als" veranderde al snel in een echte merksamenwerking, toen we ontdekten dat we dezelfde waarden delen en een sterke band hebben met onze oorsprong en ons erfgoed. Camper neemt duurzaamheid net als wij zeer serieus en weet die serieusheid om te zetten in iets inspirerends en leuks. De opvouwbare schaar is een must-have voor de nomadische creatieven en ontdekkingsreizigers van vandaag, zodat je altijd en overal inspiratie kunt opdoen”, zegt Petra Vallila, PR-directeur van Fiskars.

Zwevende hologrammen

Om de collectie te lanceren, hebben Camper en Fiskars, de in Madrid gevestigde kunstenaar, Filip Custic uitgenodigd om een reeks digitale afbeeldingen en video's te maken. Custic's werk voor het project omvat ook een speciale installatie die bestaat uit een zwart metalen totemachtige structuur die is ontworpen om een menselijk lichaam in een specifieke positie te plaatsen. De structuur bevat zeven holografische ventilatoren die zwevende hologrammen rond het lichaam creëren, samen met specifieke geluiden.