Parkmobile app transformeert

Parkmobile app transformeert

19-01-2023 (09:14) - Lifestyle

De drie miljoen Nederlandse gebruikers van de Parkmobile-app zullen de app vanaf deze week zien veranderen in het merk EasyPark. Je kon de app herkennen aan de groene kleur, maar dat is nu verleden tijd: na dertien jaar gaat dat veranderen. Na de overname door de EasyPark Group in 2021 is de migratie van het merk deze week echt gestart.

Het van oorsprong Nederlandse Parkmobile is met 3 miljoen actieve gebruikers (5 miljoen downloads) de grootste parkeerapp in Nederland. Maar het merk Parkmobile verdwijnt deze maand definitief en wordt 'EasyPark, formerly Parkmobile'.

Veranderingen

Gebruikers worden gevraagd hun app-icoon te veranderen naar dat van EasyPark. Ook de app zelf krijgt een make-over. Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden en de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de EasyPark-app. Dit gaat in eerste instantie om de uitstraling en geleidelijk ook om de functionaliteit.

Gemak

Parkmobile is in het jaar 2000 opgericht in Nederland. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Wat de naam al zegt: je kon door te bellen met je mobiel een parkeersessie starten en beëindigen. In 2010 werd het bellen vervangen voor de bekende app en werd het reserveren nog makkelijker. De verdere ontwikkeling van smartphones zorgde voor een nog grotere groei. Maar innovaties voor parkeren staan niet stil.

Nieuwe functionaliteiten

Marius Koerselman, Country Director EasyPark Nederland: “De laatste paar jaar zijn er interessante functionaliteiten toegevoegd. Denk aan kentekenherkenning bij parkeergarages en find and park. Dit is een functionaliteit die je in drukke binnensteden leidt naar een vrije parkeerplek. Daarnaast worden wij steeds minder afhankelijk van de app op je mobiel. Merken als Mercedes, Volvo, Polestar en Renault bieden EasyPark in hun nieuwe modellen al standaard via het dashboard aan.”