Vier World Bath Bomb Day met de koudwater-bath bomb van Lush

24-04-2024 (16:13) - Lifestyle

Op 27 april vieren we in Nederland Koningsdag. Maar deze dag is naast de verjaardag van de koning ook Lush World Bath Bomb Day. Daarom lanceert het merk een nieuwe lijn met 29 nieuwe badproducten waaronder ook de koudwater-bath bomb.

27 april 1990 markeert de dag dat Lush het handelsmerk voor de bath bomb ontving. Een jaar eerder werd de bath bomb uitgevonden door Lush-medeoprichter Mo Constantine in haar tuinhuisje. De bath bomb is inmiddels zo bekend dat het woord zelfs opgenomen is in de Oxford English Dictionary. Daarom viert Lush elk jaar op 27 april World Bath Bomb Day.

Dit jaar lanceren ze een nieuwe collectie met een bijzondere nieuwkomer: de ‘Cold Soother Water Epsom salt cube’. Deze bath bomb is speciaal ontworpen voor het gebruik in koud water. Het nemen van een koud bad of douche kan bijdragen aan hogere alertheid, betere bloedcirculatie en de vermindering van ontstekingen. De Cold Soother Water Epsom salt cube bevat 20 procent epsomzouten die bekendstaan om de kalmerende werking op spieren en gewrichten, waardoor in bad gaan nog rustgevender wordt. De geur is geïnspireerd op een verfrissende regenbui wat een kalmerend effect heeft.

De nieuwe World Bath Bomb Day-collectie heeft een bath bomb voor elke mood: welzijn, plezier en energie. Naast de innovatieve koudwater-bath bomb voor na het sporten heeft Lush in twee schattige bath bombs een mini-shampoo bar verstopt, waardoor badtijd voor kinderen extra leuk wordt.