adidas opent eerste adidas Store in Kalverstraat

01-12-2022 (14:29) - Marketing

De eerste adidas Store in Nederland is een feit: je vindt 'm in een historisch pand in de Amsterdamse Kalverstraat. Met 850 m2 winkeloppervlakte biedt de store een breed assortiment, en er kan met digitale innovaties geshopt worden.

Binnen het aanbod functionele sportkleding voor vrouwen is er ook uitgebreid aandacht voor de adidas by Stella McCartney-collectie. Op de voetbalafdeling ligt momenteel de focus op het WK Voetbal, met mogelijkheid om diverse WK-tenues in de printshop te voorzien van rug- en toernooibedrukking. Ook is er een speciale hoek ingericht voor de samenwerking met Ajax, met onder meer de Ajax x Daily Paper-collectie.

Digitale bediening

De adidas Store is voorzien van de laatste digitale innovaties in retail. Kenmerkend voor de store zijn de drie digitale schoenenwanden, waaronder één van 20 m2. Als een consument een schoen van de wand pakt, verschijnen onder meer de naam en prijs en kan men aan de hand van een QR-code die ook op de muur verschijnt de gewenste maat laten brengen. Bij het passen in de kleedkamers herkent de spiegel aan de hand van RFID-technologie de kleding, en verschijnt er beeld van en meer informatie over het product. Ook heeft de bezoeker direct inzicht in de beschikbare maten in de winkel, met de mogelijkheid om vanuit de paskamer een andere maat aan te vragen. Via digitale schermen is ook de rest van de adidas-collectie in te zien en te bestellen, met bezorging thuis of in de winkel.

Internationaal concept, lokale elementen

De adidas Store volgt het laatste retailconcept dat adidas ontwikkeld heeft, met meer recente openingen in onder meer Londen, Rome, Barcelona en Warschau. Het betreft een universeel concept met volop ruimte voor lokale elementen. Zo is op de begane grond de voor Nederland kenmerkende bestrating in de winkel doorgetrokken en is er een trappenhuis gecreëerd dat geïnspireerd is op de staalconstructie van bruggen in Amsterdam, met de karakteristieke kleur ‘grachtengroen’. Ook zijn er in de winkel diverse speciaal voor de winkel ontwikkelde werken te zien van de Nederlandse kunstenaars Lieke Raben, Levi Jacobs, Noa Verhofstad, Joana Schneider en Bodil Jane. Meest in het oog springend is de grote kroonluchter bij de entree gemaakt van fietswielen, voorzien van de letters A, M en S, de drie Andreaskruisen afkomstig uit het Amsterdamse stadswapen.

AMS /// Studio

Op de tweede verdieping bevindt zich de AMS /// Studio. Deze speciale, besloten ruimte is gecreëerd zodat VIP-gasten ongestoord kunnen winkelen. De ruimte zal ook worden gebruikt om leden van het adiClub-programma in stijl te kunnen ontvangen.

Historisch pand

De adidas Store bevindt zich in een kenmerkend pand in de Kalverstraat, nummer 87. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1908, als onderdeel van een groter project dat strekte tot aan het Rokin en naar ontwerp van de architect C.B. Posthumus Meyjes. Het betrof destijds een bijgebouw van galerie Van Wisselingh. In 1931 is het pand in opdracht van het modehuis Gerzon verbouwd, door architect Adriaan Moen. Tijdens de recente verbouwing, bij verwijdering van een later geplaatst tussenplafond, is op de tweede verdieping het oorspronkelijke plafond met rijke ornamenten ontdekt.


Bureaus

Media

Economisch