Albert Heijn: 'Dynamisch afprijzen zorgt voor minder voedselverspilling'

Albert Heijn: 'Dynamisch afprijzen zorgt voor minder voedselverspilling'

31-10-2022 (10:47) - Marketing

In alle winkels van Albert Heijn kunnen klanten vanaf vandaag producten kopen met kortingen oplopend van 25%, 40% tot 70%. Het principe van deze kortingen heet dynamisch afprijzen.

Producten die tegen de houdbaarheid aanlopen worden via dit elektronische systeem met korting aangeboden. Op deze manier blijft er minder over in de schappen, wordt er minder voedsel verspild en kunnen klanten kiezen voor producten met een gereduceerde prijs.

Digitaal alternatief

Albert Heijn heeft nu in alle winkels met zelfscan en elektronische schapkaartjes het digitale alternatief van de 35%-sticker: dynamische kortingen op verse producten zoals vlees en kip. De precieze korting wordt automatisch op het elektronische prijskaartje getoond. Kortingen kunnen oplopen van 25%, 40% tot 70%. Bij dynamisch afprijzen berekent een door Albert Heijn ontwikkeld algoritme automatisch de beste korting om aan het einde van de dag geen onverkoopbare producten over te houden. Zo wordt er minder voedsel verspild en profiteren klanten van maximaal voordeel.

Samen eten bereikbaar maken 

"'Samen beter eten bereikbaar maken'. Voor iedereen’, vanuit onze missie doen we er alles aan om de hoeveelheid voedselverspilling zoveel mogelijk te verminderen, zowel in onze ketens, in de winkel als bij onze klanten. Het steeds verder afprijzen van producten gedurende de dag helpt daarbij", zegt Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn. "We introduceren voortdurend nieuwe initiatieven om voedselverspilling te voorkomen. Vaak gebaseerd op technologie. Daar is dynamisch afprijzen een goed voorbeeld van. Maar we hebben ook andere initiatieven om voedselverspilling te voorkomen. Denk aan de recent ingevoerde AH Overblijvers pakketten die voor een extra voordelige prijs worden aangeboden. Met dit landelijke initiatief is de verwachting dat wij nog eens 4,5 miljoen kilo voedselverspilling per jaar besparen."  


Bureaus

Media

Economisch